Temmuz’da 11 Bin 118 TL Olacak! Yeni Zam Belli Oldu

Temmuz 2024 maaş zamları merakla beklenirken sosyal yardım alanlar da zam oranlarını takip ediyor. O sosyal yardım ödemesi için açıklama geldi. Temmuz ayında 11.118 TL olacak.

Temmuz’da 11 Bin 118 TL Olacak! Yeni Zam Belli Oldu

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı milyonlarca vatandaşa sosyal yardım fırsatı sünüyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişiler belirli şartlar doğrultusunda sosyal yardım ödemesi alabiliyor. Temmuz 2024’te yapılacak maaş artışlar sadece memur ve emeklilik değil aynı zamanda sosyal yardım ödemesi alanları da ilgilendiriyor. Temmuz ayında çıkacak altı aylık enflasyon doğrultusunda Sosyal yardım alanlar, bedelli askerlik yapacak kişiler, kıdem tazminatı alanlar artık farklı ödeme alacak ya da yapacak. Bu sebeple de TÜİK tarafından açıklanan rakamlar yakından takip ediliyor.

Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinde beş aylık rakamlar belli oldu. Geriye bir aylık veri kalırken Temmuz 2024’te memur maaş katsayısındaki artışın %20 olacağı tahmin ediliyor. Memur maaş katsayısı sosyal yardım ödemelerini de değiştirecek. Hatta bazı sosyal yardımlar 10.000 TL’yi aşacak. İşte yeni zam sonrası maaşlarda yaşanacak artışlar…

O ÖDEME 11.118 TL OLACAK

Temmuz 2024 memur maaş katsayısında yaşanacak artış sosyal yardım ödemelerini de yakından ilgilendiriyor. Özellikle SED yardımı alanlar merakla açıklamayı bekliyordu. Sosyal yardım ödemelerindeki artışın yüzde 20 civarında olması bekleniyor. Bu durumda SED ödemesi de 8895 TL’den 11.118 TL’ye kadar yükselecek. Ancak sosyal ve ekonomik destek ödemesi çocukların eğitim kademesine göre göre farklı miktarda veriliyor. Yukarıda belirttiğimiz rakam en yüksek set ödemesini kapsıyor.

SED ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİYOR?

Bakanlık tarafından sağlanan önemli sosyal yardımlardan biri olan SED ödemesi almak için bazı şartlar bulunuyor. Ailenin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olması yani hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması en önemli kriter. Aynı zamanda başvuru sahibi ailenin okula giden çocuğunun olması da şart. Bu şartlara uygun olanlar Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ya da e-Devlet aracılığıyla başvuru işlemlerini yapabiliyor. Bunun yanı sıra koruyucu ailelere de devlet tarafından SED yardımı veriliyor. Koruyucu ailelerde aynı şartlar doğrultusunda başvurularını yapabiliyor.