Resmen açıklandı! 16 milyon emekliye market parası desteği verilecek

Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi geldi. Resmi açıklama yapıldı, 16 milyon emekliye bayram öncesi Market parası desteği verilecek.

Resmen açıklandı! 16 milyon emekliye market parası desteği verilecek

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısını sık sık dile getirirken yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ne yapacağını kara kara düşünüyordu. Emekliler için bayrama kısa süre kala güzel haber geldi. Milyonlarca emekliye Market parası başta olmak üzere birçok destek ödemesi verilecek. Hızlı eylem planı devreye girdi, emeklinin bütçesini rahatlatacak Yeni kararlar alındı. İşte son dakika gelişmesinin detayları…

Kurban Bayramı öncesi emeklinin yüzünü güldürecek Haber İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Cemil Tugay’dan geldi. Tugay, seçildiği günden bu yana hayata geçirdiği hızlı eylem planı kapsamında emeklilere de yeni destekler vereceklerini açıkladı. Anne kartı uygulamasının Geçtiğimiz günlerde başladığını belirten Tugay, Şimdi de emekli dayanışma kartını devreye alacaklarını söyledi. Yeni uygulama ile birlikte kentte yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi emekli için su kullanımı, Market ve kira desteği sağlanacak.

EMEKLİLER TOPLU TAŞIMAYI ÜCRETSİZ KULLANACAK

31 Mart yerel seçimlerinden önce yaptığı seçim kampanyası kapsamında verdiği sözleri peş peşe yerine getirmeye başlayan Cemil Tugay, ilk olarak anne kartı uygulamasını devreye sokmuştu. Ardından da emekli dayanışma kartını yürürlüğe sokan Tugay, 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere aylık 10 kontrollük ücretsiz biniş hakkı verildiğini emekliler için de yine toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakkı sağlandığını söyledi.

resmen-aciklandi-16-milyon-emekliye-market-parasi-destegi-verilecek.jpg

EMEKLİLERE PEŞ PEŞE YENİ DESTEKLER GELİYOR

Emekli dayanışma kartı uygulaması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından emeklilere de yeni destekler geliyor. Kentte yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan emekliler için başta su faturası kira ve market desteği sağlanacak. Belediyeye kipleri emekliler için kartları dağıtmaya başladı. Emekliler önce su faturası desteğinden yararlanmaya başlarken kısa süre içinde kira ve market yardımının da uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Belediye tarafından kentte 3398 emekli ihtiyaç sahibi olarak belirlendi. İZSU Genel Müdürlüğü, belirlenen emeklilerin mayıs ayı su faturalarına göre ödemelerini tespit edecek nokta emekliler 4 metreküplük su miktarının bedelini ödemeyecek belediye tarafından bu miktar karşılanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Cemil Tugay, Türkiye'de hiç kimsenin bu yoksulluğu hak etmediğini belirtti. Özellikle emeklilerin ağır ekonomik koşullar karşısında zorlandığını belirten Tugay, Bu sebeple anne kartı ve emekli dayanışma kartını hayata geçirdiklerini söyledi. Cemil Tugay açıklamasının devamında, “İhtiyaç sahibi emeklilerimiz ilk 4 metreküp su kullanımından ücretsiz faydalanacak. Ayrıca tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim uyguluyoruz. İndirimli tarife 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girdi. İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız" dedi.