PTT'den Bayram Desteği! 18-55 Yaş Arası Olanlara Yardım Verilecek

Bayram öncesi PTT’den destek müjdesi geldi. 18-55 Yaş arası olanlar için yapılacak ödeme açıklandı.

PTT'den Bayram Desteği! 18-55 Yaş Arası Olanlara Yardım Verilecek

Kurban Bayramına sayılı günler kala, bayram ihtiyaçlarını karşılamak isteyen milyonlarca kişi destek ödemesi fırsatlarını merak ediyor. Bayram desteği için bir güzel haber de İŞKUR’dan geldi. Başvuru yapanlara PTT üzerinden ödeme verilecek. İşte İŞKUR’un yeni bayram desteği ödemesine dair detaylar…

İŞKUR BAYRAM ÖNCESİ İŞE BAŞLAMA YARDIMI VERECEK

Türkiye'de işsizlik rakamları her geçen gün büyümeye devam ederken devlet, vatandaşların işe başlamasını teşvik etmek amacıyla birçok destek ödemesi sağlıyor. İŞKUR İşe başlama yardımı da bu ödemeler arasında öne çıkanlardan biri oluyor. Vatandaşlar İŞKUR kaydı yaptırdıktan sonra iş arama süreçleri içerisinde başvuru yaparak İşe başlama yardımı alabiliyor. Programdan yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka 18-55 yaş aralığında olmaları gerekiyor. Türkiye İş Kurumu, bakanlık destekli olarak verdiği İşe başlama yardımı ödemesini Bayram öncesine çekti.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?

İŞKUR'dan İşe başlama yardımı almak için öncelikle İŞKUR kaydı yapmanız gerekiyor. Ardından İşe başlama yardımı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına T.C kimlik kartınızla giderek işlemlerinizi tamamlamanız şartı aranıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları Mütevelli heyeti gerekli kontrolleri gerçekleştiriyor ve ardından İşe başlama yardımı için onay veriyor. Aynı yıl içinde bu destek sadece bir sefere mahsus olarak veriliyor.

pttden-bayram-destegi-18-55-yas-arasi-olanlara-yardim-verilecek.jpg

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NE KADAR VERİLİYOR?

İŞKUR'un ödediği İşe başlama yardımı, asgari ücrete göre hesaplanıyor. Brüt asgari ücretin üçte biri kadar nakdi yardım iş arayan vatandaşlara sağlanıyor. İşe başlama yardımı 2024 yılının ilk 6 aylık yarısı için 6667 TL olarak belirlendi.

ÖDEMELER BAYRAM ÖNCESİNE ÇEKİLDİ

İŞKUR İşe başlama yardımı, başvuru sahipleri için bayram öncesine çekildi. Daha önce başvurusunu yapmış olan ve onay almış olan kişiler PTT üzerinden Bayram destek ödemesini alabilecek. İşe başlama yardımı İŞKUR'a kayıtlı 18-55 yaş arası vatandaşlara sağlanıyor. Daha detaylı bilgi almak için İŞKUR'un resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.