Kurban Bayramında cepleri rahatlatacak ödeme! 2500 TL bayram harçlığı dağıtılıyor

Kurban Bayramına günler kalırken bayramla birlikte artan masraflar için nakit ihtiyaçları da düşünülüyor. Bayramla beraber artan nakit ihtiyaçları vatandaşın belini bükerken yerel yönetimlerden güzel haberler geliyor.

Kurban Bayramında cepleri rahatlatacak ödeme! 2500 TL bayram harçlığı dağıtılıyor

Dar gelirli aileler yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte artan masraflar için kara kara düşünmeye başladı. Bayramda artan alışveriş, genel ihtiyaçlarla birlikte nakit sıkışıklığı da yaşanabiliyor. Cepleri rahatlatacak, nefes aldıracak güzel haberler geliyor. Yerel yönetimler, dar gelirli ailelere bayram desteği için kolları sıvadı. PTT ve Ziraat Bankası’ndan bayram öncesinde ikramiye desteği haberi rahat bir nefes aldırdı. Bayram harçlığı müjdesi bayram öncesi derin bir oh çektirirken detaylar merak konusu oldu. İşte detaylar…

2500 TL BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte artan masraflar da düşündürüyor. Ev ihtiyaçları, bayramla birlikte artan alışveriş yükü ve bayram hazırlıkları düşük gelirli aileleri nakit sıkıntısına düşürebiliyor. Dar gelirli ailelerin bayram öncesi nakit sıkıntısı yaşamaması için 2500 TL bayram harçlığı müjdesi geldi. Miktarı 2500 TL olan bayram harçlığı ödemeleri PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden çekilebilecek. Konuyla ilgili başvuru şartları ve ödeme detayları merak ediliyor.

kurban-bayraminda-cepleri-rahatlatacak-odeme-2500-tl-bayram-harcligi-dagitiliyor.jpg

BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Nakit ihtiyaçlarına ilaç gibi gelecek olan bayram harçlığı ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını ve başvuru detaylarını araştırıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların bağlı oldukları belediyenin SYDV birimine başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru şartları arasında ise ikamet edilen şehir, mahalle, kasaba veya köyde oturmak, maddi durumu yetersiz olmak ve sosyal yardım desteği almak bulunuyor. Bu destek için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuru yapan vatandaşlar ödeme bilgilerini e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar.

kurban-bayraminda-cepleri-rahatlatacak-odeme-2500-tl-bayram-harcligi-dagitiliyor-001.jpg

BAŞVURU DETAYLARI

Dar gelirli aileler bu destek ödemesine e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirler. Ayrıca doğrudan bağlı olunan belediyenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birimine de başvuruda bulunulabilir. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan hak sahiplerine ödemeleri bayramdan önce yapılacak. Ödemeler, bayram öncesinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Ödeme bilgileri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor veya Ziraat Bankası ve PTT şubelerinden hesap detayları öğrenilebiliyor.