Kurban Bayramı Öncesi Düşük Gelirli Ailelere 2.500 TL Bayram Harçlığı!

Başvurular başladı. Bayram harçlığı verilecek. İkramiyenizi PTT veya Ziraat Bankası'ndan alabilirsiniz.

Kurban Bayramı Öncesi Düşük Gelirli Ailelere 2.500 TL Bayram Harçlığı!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için Kurban Bayramı öncesi bayram harçlığı sürprizi geldi. Düşük gelirli vatandaşlara yönelik devlet tarafından başlatılan proje kapsamında 2500 TL bayram harçlığı verilecek. Bayram harçlığı için başvuru işlemleri e-Devlet’ten ya da Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakıflarından yapılabilecek. TÇ kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet girişi yaptıktan sonra hemen başvuru formunu doldurabilir, bayram öncesi nakit destek ödemesi alma şansına sahip olabilirsiniz. 2500 TL’lik bayram harçlığı ödemeleri, PTT ya da ziraat bankası aracılığıyla yapılacak. İşte bayram harçlığı detayları…

Kurban Bayramı'na günler kala, düşük gelirli vatandaşlara yönelik finansal destek sağlanıyor. Yerel yönetimler tarafından duyurulan 2.500 TL'lik bayram harçlığı, bayram öncesinde ihtiyaçları karşılamak amacıyla dağıtılıyor. İşte bayram harçlığı başvuruları hakkında bilinmesi gerekenler...

PTT VE ZİRAAT BANKASI ARACILIĞIYLA ÖDEME YAPILACAK

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden yapılan bu ödemeler, PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bayram öncesi yapılacak olan bu ödemelerle ilgili tüm detaylar belediyeler tarafından vatandaşlara duyurulacak.

kurban-bayrami-oncesi-dusuk-gelirli-ailelere-2-500-tl-bayram-harcligi-1.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ BAŞVURU KOŞULLARI

Bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen vatandaşların, bulundukları yerleşim birimindeki SYDV birimine şahsen başvuruda bulunmaları veya e-Devlet üzerinden elektronik başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için gerekli şartlar arasında ikametgah, maddi yetersizlik ve sosyal yardım alıyor olmak gibi kriterler bulunuyor.

ÖDEME TAKVİMİ VE DETAYLAR

14 Haziran’dan itibaren başlayacak olan ödemeler, başvuruların onaylanmasının ardından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Ödemelerin zamanlaması ve süreci hakkında daha fazla bilgiyi, bağlı bulunduğunuz belediyenin sosyal hizmetler bölümünden ve e-Devlet portalından edinebilirsiniz.