İşe başlama tarihi 2000 - 2020 arası olan çalışana müjde! Emeklilik yaşı düştü

SSK ve BAĞ-KUR'LU olarak 2000-2020 yılları arasında çalışmaya başlayanlara müjde geldi. Emeklilik yaşı öne çekiliyor. Milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı açılıyor.

İşe başlama tarihi 2000 - 2020 arası olan çalışana müjde! Emeklilik yaşı düştü

İşe başlama tarihi 2000 - 2020 arası olan çalışana müjde! Emeklilik yaşı düştü.

Emeklilik yaşı bir gün SSK ve BAĞ-KUR'LU çalışanlar için son derece önemli. Çünkü milyonlarca kişi erken emekli olmayı istiyor bu sebeple de erken emeklilik fırsatlarını yakından takip ederek araştırıyor. Erken emekli olabilmek için yasa çıkması gerekiyor ya da bazı şartlara uygun olmanız gerekiyor. Erken emeklilik haberi bu defa 2000-2020 tarihleri arasında işe başlayanlar için geldi. EYT'yi kaçıran vatandaşlar bu yeni düzenleme ile birlikte erken emeklilik trenini bir kez daha yakalayacak. İşte 2000-2020 arası işe girenlere yeni erken emeklilik fırsatı…

Çalışanlar için emeklilik tarihi ve emeklilik yaşı son derece önemli nokta bu sebeple de Milyonlarca kişi emeklilik yaşını öne çekecek her türlü detayı araştırıyor ve erken emeklilik hakkını yakalamaya çalışıyor. EYT yasası ile Mart ayında milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılmış, yaş şartı dışında diğer şartları taşıyanların emekli olmasına imkan tanınmıştı. Eyt'yi kaçıran vatandaşlar da şimdi erken emekli olma yollarını araştırıyor. Peki erken emeklilik hakkı kimlere veriliyor? EYT yasası olmadan erken emeklilik var mı? İşte EYT'siz erken emeklilik fırsatları…

KADINLAR EK PRİMLE ERKEN EMEKLİ OLABİLİYOR

SGK tarafından yapılan düzenlemeler doğrultusunda kadınlar çocuk sahibi olmaları durumunda ek prim alabiliyor ve erken emeklilik hakkını elde ediyor. 3 çocuğu olan kadınlar Her çocuk için 2 yıl doğum borçlanması yaparak 6 yıla kadar emeklilik yaşını öne çekme şansına sahip oluyor. Bu da kadınlar için 2160 gün bir ek prim anlamı taşıyor.

erken-emeklilik-1.jpg

ERKEKLERDE ASKERLİK BORÇLANMASI YAPABİLİYOR

Erkek çalışanları için de sunulan ek prim avantajı var. Sigortalı olmadan önce askerlik yapan erkekler askerlik borçlanması ile birlikte ek prim alıyor ve böylece bir yıla kadar emeklilik yaşını öne çekme fırsatına sahip oluyor.

15 YIL ÇALIŞANA KISMİ EMEKLİLİK

Yine kısmi emeklilikte erken emekli olmak için yöntemlerden bir tanesi. 15 yıl çalışan ve 3.600 gün prim ödeyen vatandaşlar daha fazla çalışmadan erken emeklilik hakkını elde ediyor. Ancak kısmi emeklilik sisteminde yaş şartı var. Kadınlar bu yöntemle 58 yaşında emekli olurken erkekler ise 60 yaşında emeklilik hakkını alıyor.

erken-emeklilik-2.jpg

SAĞLIK DURUMUNDAN EREN EMEKLİLİK

Yine sağlık durumundan da erken emekli olmak mümkün. Ancak sağlık durumundan yani malulen erken emekli olabilmek için yüzde 60 oranında iş gücünü kaybetmiş olmak gerekiyor. Ve bu durumun çalışırken gerçekleşmesi gerekiyor. Ayrıca malulen emeklilik için 1800 gün prim ödeme şartı da aranıyor.

YIPRANMAK İLE ERKEN EMEKLİLİK

Ağır işlerde çalışan Madenciler gibi meslekler yapan kişilerde yıpranma payı sayesinde erken emeklilik hakkına sahip oluyor. Erken emeklilik için tam 44 meslek grubu var. Bu meslek gruplarının listesi sosyal güvenlik kurumunun resmini internet sitesi üzerinde yer alıyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK

Bir fırsatta ağır Engelli çocuğu olan annelere sunuluyor. Yüzde 70 ve üzeri engeli olan çocuğu olan ve bu çocuğun bakımı ile yükümlü olan annelerde erken emekli olma fırsatına sahip oluyor.