Emekliye Soğuk Duş! Bayrama Maaşsız Girecekler

16 milyon emekliye soğuk duş etkisi yaratacak haber geldi. Haziran ayı maaşları öne çekilmedi. Emekliler kurban bayramına maaşsız girecek.

Emekliye Soğuk Duş! Bayrama Maaşsız Girecekler

Emekli maaşı alan 16 milyondan fazla vatandaş Kurban Bayramı öncesi 3000 lira bayram ikramiyesi aldı. Memur emeklisi ve bağ-kur emeklisi için ödemeler tamamlanırken Bugünden itibaren de SSK emeklisine bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor. Ancak emekli vatandaşlar Bayram öncesinde Haziran ayı maaşlarını da erken almak istiyordu. Kurban kesmek isteyen ancak tanesi 12-15 bin TL arasında olan küçükbaş hayvan bile alamayan emekliler bir hayali kırıklığı daha yaşadı.

Emekli maaşı alan vatandaşlar kurban bayramını buruk geçirecek. Çünkü Emekliye Haziran ayı maaşları öne çekilmedi. Yani emekliler Kurban bayramında sadece aldıkları 3000 TL bayram ikramiyesi ile geçinmek zorunda. Milyonlarca emekli vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güzel bir haber bekliyordu. Ancak bu haber gelmedi. Peki Haziran 2024 emekli maaşı ödeme tarihleri ne zaman? Emekli maaşı ödemeleri ne zaman yatacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimini açıklamıştı. Bayram ikramiyesi ödemeleri, 10 Haziran ve 14 Haziran tarihleri arasında yatacaktı. Memur emeklisi ve bağ-kur emeklisi için ödemeler tamamlandı. SSK emeklisine bayram ikramiyesi ödemeleri ise Bugün itibarıyla başladı. Ancak emeklilerin Kurban Bayramı öncesi bir talebi daha vardı.

EMEKLİ HAZİRAN AYI MAAŞLARI ÖNE ÇEKİLDİ Mİ?

Milyonlarca emekli vatandaş Haziran ayı emekli maaşlarının da öne çekilmesini istiyordu. Ancak bu konuda kötü haber geldi. Haziran 2024 emekli maaşı ödeme tarihleri öne alınmadı. Geçtiğimiz yıllarda emeklilere bayram öncesi ödemeler yapılıyordu Ancak bu yıl yapılmayacak. Bu nedenle de emekliler kurban bayramını sadece 3000 TL bayram ikramiyesi ile geçirmek zorunda kalacak.

Haziran ayı maaşlarının erken ödenmesini bekleyen emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşarken hem sokak röportajlarında hem de sosyal medya üzerinde Tepki göstermeye devam ediyor. Ancak buna rağmen iktidar kararlı ve emekli maaşlarını öne çekmeyi düşünmüyor.