Emekliye Hayırlı Olsun! Zam Sevincini Bile Unutturacak Müjde Geldi

Emeklilere SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan müjdeli haber geldi. Bu haber emeklinin zam sevincini bile gölgede bırakacak.

Emekliye Hayırlı Olsun! Zam Sevincini Bile Unutturacak Müjde Geldi

Milyonlarca emekli Ocak ayında %49.25 zam almıştı. Emeklinin gözü şimdi Temmuz ayında maaşlara yapılacak artışa çevrildi. Yüksek enflasyon ve fiyat artışları emeklinin belini bükmeye devam ederken Temmuz ayında gelecek zam oranlarına ilişkin tartışmalarda sürüyor. SSK Bağkur 4c emeklisi milyonlarca vatandaş maaş zamlarını bir an önce öğrenmek İsterken aynı zamanda ilave zam bekliyor.

3 Temmuz itibariyle emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranları belli olacak. Fakat emeklinin seyyanen zam hayalleri şimdiden suya düştü. Çünkü hükümetten yapılan açıklamalarda programda seyyanen zam çalışması olmadığı bildirildi. Bu nedenle büyük hayal kırıklığı yaşayan emeklilere güzel haberi SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu. Emekliler bu karara zamdan bile daha çok sevinecek.

EMEKLİLERE GÜZEL HABERİ VERDİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında yapılacak emekli zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Emekliye seyyanen zam yapılmayacağını belirten Özgür Erdursun, güzel bir haberi de paylaştı. Hükümetin Orta vadeli program kapsamında en düşük emekli maaşı uygulamasını kaldırmayı planladığını belirten Özgür Erdursun, intibak yasası geleceğini ve böylelikle emeklilerin primlere ve gün sayısına göre yeni maaşlarını alacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında asgari ücrete zam beklenmediğini belirten Özgür Erdursun, ancak hükümetin zam yapması gerektiğini savundu. Türkiye'de fiyat artışının bu şekilde devam etmesi halinde Temmuz ayında verilecek zamların da hemen eriyip biteceğini belirten Özgür Erdursun bu konuya çözüm bulunmak için adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.