Emekliye Bayram Öncesi KARA HABERİ Verdi! Canlı Yayında Açıkladı

Erken maaş ödemesi bekleyen emekliler için üzücü haber geldi. Bayram öncesi Maaşlar erken yatmayacak.

Emekliye Bayram Öncesi KARA HABERİ Verdi! Canlı Yayında Açıkladı

Kurban Bayramı öncesi milyonlarca emekli erken maaş ödemesi bekliyordu. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşları 17-28 Haziran tarihi arasında ödendiği için bu bazı emeklilerin ödemeleri bayrama denk geliyordu. Bu sebeple de hükümete haziran ayı maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çağrılar yapılmıştı. Ancak milyonlarca emeklinin erken maaş alma hayalleri suya düştü. Gazeteci Ekrem Açıkel emeklilere kötü haberi duyurdu.

Gazeteci Ekrem Açıkel, Haziran ayı emekli maaşı ödeme takviminin öne çekilmediğini açıkladı. Kurban Bayramı öncesi erken maaş alma umudu olan emekliler bu haberle adeta yıkıldı. Ekstra bir ödeme planı olmadığını belirten Açıkel, Haziran ayı emekli maaşlarının planlanan takvime göre hesaplara yatacağını söyledi. Ancak özellikle 17 18 19 Haziran'da maaş alan emeklilere güzel haber var.

emekliye-bayram-oncesi-kara-haberi-verdi-canli-yayinda-acikladi-1.jpg

BAYRAM ÖNCESİ ERKEN ÖDEME YAPILMAYACAK

Kurban bayramı öncesi emekli maaşı ödeme takviminin öne çekilmesi için yoğun bir talep vardı. Milyonlarca emekli vatandaş erken ödeme yapılmasını istiyor Bu konuda da çağrılarını yapıyordu. Ancak gazeteci Ekrem Açıkel emekliler için kötü haberi canlı yayında verdi. Haziran 2024 emekli maaşı ödeme takviminin değişmediğini belirten Açıkel, Bayram öncesinde ekstra ödeme yapılmayacağını bildirdi.

emekliye-bayram-oncesi-kara-haberi-verdi-canli-yayinda-acikladi-2.jpg

BUGÜN VE YARIN İKRAMİYE ÖDEMELERİ SÜRECEK

Diğer yandan emekli maaşı alanlar için devletin verdiği 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemeleri devam ediyor. Açıklanan takvime göre memur emeklisi 10 Haziran'da, bağ-kur emeklisi 11 Haziran'da, SSK emeklisi ise 12-13 ve 14 Haziran'da bayram ikramiyesi alacaktı. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri aynı takvimde hesaplara yatmaya devam ediyor. SSK emeklisi bugün ve yarın da ödeme alacak ve ardından 3.000 TL ikramiye ödemeleri tamamlanacak.

HAZİRAN AYI MAAŞ ÖDEMELERİ SON DAKİKA

Emekli maaş ödemeleri ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan Gazeteci Ekrem Açıkel, Ramazan Bayramı öncesinde seçimler nedeniyle emekli maaşı ödeme takviminin değiştiğini hatırlatarak Kurban bayramında Böyle bir uygulama olmayacağını söyledi. Bütçe sınırlaması yapıldığını belirten Açıkel, memur emeklisi için ödemelerin 15 Haziran'da, SSK ve bağ-kur emeklisi için ise 17-28 Haziran arasında yapılacağını bildirdi. Sadece bayrama denk gelen ödemeler tatil günü kabul edilmeden emeklinin IBAN numarasına geçecek.