Emeklilerin hesabına tek seferde 3000 TL yatacak! Ödemeler başlıyor

Emekli vatandaşların beklediği haber geldi. Müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili bilgi veren Bakan Işıkhan ikramiyelerin ödeneceği tarihle ilgili konuştu.

Emeklilerin hesabına tek seferde 3000 TL yatacak! Ödemeler başlıyor

Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinde. Emekli vatandaşlar her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki kez bayram ikramiyesi ödemesi alıyor. Kurban Bayramı’na çok az bir süre kalırken gözler emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihe çevrildi. Emekliler, bayram ikramiyeleri Kurban Bayramı’ndan önce mi yoksa bayramda mı hesaplarına yatacak merak ediyordu. Bu soruya yanıt Bakan Vedat Işıkhan’dan geldi. Işıkhan, ikramiye ödemelerinin bayramdan önce hesaplarda olacağını söyledi. İşte detaylar…

İKRAMİYELER BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK

Emekli vatandaşlara her yıl bayramda ikramiye ödemesi yapılıyor. Emekliler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda 2 kez ikramiye ödemesi alıyor. Bu ikramiye ödemesinin tutarı Ramazan Bayramı’nda 3000 TL, Kurban Bayramı’nda 3000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL’dir. Ramazan Bayramı’nda ikramiye ödemesi alan emekli vatandaşlar şimdilerde yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemelerini beklemeye başladı. İkramiye ödemelerinin bayramdan önce hesaplarda olacağı açıklandı.

emeklilerin-hesabina-tek-seferde-3000-tl-yatacak-odemeler-basliyor.jpg

MÜJDEYİ BAKAN IŞIKHAN VERDİ

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili de araştırmalar yoğunlaştı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih merak edilirken ödemeler bayram öncesinde mi yoksa bayramda mı olacak merak ediliyordu. Merak edilen bu soruya yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bilindiği gibi yılda iki kez hesaplara yatan bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapılmış ve ikramiye ödemeleri 3 bin TL’ye yükseltilmişti. Bakan Vedat Işıkhan, 3000 TL olan Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatacağını söyledi ve emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

emeklilerin-hesabina-tek-seferde-3000-tl-yatacak-odemeler-basliyor-001.jpg

TAKVİM YAKIN ZAMANDA AÇIKLANACAK

Anadolu Yayıncıları Federasyonu’nun düzenlediği programa katılan ve burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili de konuştu. Takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini aktaran Bakan Işıkhan, ikramiyelerin bayramdan önce verileceğini duyurdu ve ‘Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın zamanda takvim açıklanacak. Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız.’ dedi.