Emeklilere BEDAVA tatil sürprizi! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsine ücretsiz

Yazın tadını tatille çıkarmak isteyen emekli vatandaşların yüzünü güldürecek bedava tatil haberi geldi. Emekli vatandaşlara tatil destek paketi sunuluyor. Yaz tatilinin tadını çıkarmak için sabırsızlanan emekliler bedava tatilin detaylarını araştırıyor.

Emeklilere BEDAVA tatil sürprizi! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsine ücretsiz

Emeklilerin yaşam koşullarını daha rahat bir hale getirmek ve emeklilerin refahını artırmak için çalışma başlatan Bakanlık, emeklilere bedava tatili gündeme getirdi. Bu kapsamda emekli vatandaşlara tatil destek paketi sağlanacak. Emekli vatandaşlar da tatil destek paketinden yararlanmak için adeta gün sayıyor. Bu yazın tadını tatille çıkarmak isteyen emekliler, tatil destek paketinin detaylarını araştırıyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. İşte tüm detaylar…

KYK YURTLARI EMEKLİLERE BEDAVA HİZMET VERECEK

Emekli vatandaşlara sağlanacak olan tatil destek paketinden bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemesi ve alternatif tedavi seçeneği ile yaklaşık bir senede 3.2 milyar TL tasarruf sağlandığını belirtti ve KYK bünyesinde olan ve yaz aylarında boş ve uygun durumda olan yurtların 1 aylık süreyle emekli vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini aktardı.

emeklilere-bedava-tatil-surprizi-ssk-bagkur-emekli-sandigi-hepsine-ucretsiz-001.jpg

DEVLET YURTLARI TATİL DÖNEMİNDE EMEKLİLERE ÜCRETSİZ SUNULACAK

Emekliler için yeni çalışmalar gündemde. Emeklilerin refahını artırmak için yeni çalışmalar yapılırken yaşam şartlarının bir nebze olsun daha kaliteli hale getirilmesi için uğraşılan emeklilere tatil döneminde devlet yurtları ücretsiz olarak sunulacak. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi bünyesinde yer alan tesisleri ücretsiz olarak emeklilere açacak. Emekli vatandaşlar, bütün illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmen evi, konuk evi ve sosyal tesislerden kamu görevlisi gibi yüzde 15 indirimli olarak faydalanabilme hakkına sahip olacak. Ayrıca emekliler, PTT Kargo’dan özel indirimlerle faydalanabilecek. Trenlerde de emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak. Yaz aylarında Haziran ayının sonunda üniversitelerin tatil dönemine girmesiyle birlikte devlet yurtları da emeklilere ücretsiz olarak sunulacak.

emeklilere-bedava-tatil-surprizi-ssk-bagkur-emekli-sandigi-hepsine-ucretsiz.jpg

DETAYLAR AÇIKLANACAK

Üniversitelerin Haziran ayında tatil dönemine girmesiyle birlikte KYK yurtları da boşalacak. Yaz tatili boyunca Eylül ayına kadar kapalı olacak olan KYK yurtları emekliler için açılıyor. 1 ay boyunca açık olacak KYK yurtlarına emekli vatandaşlar tatil için gidebilecek. Özellikle de sahil kenarı olan illerdeki yurtların açık olacağı belirtiliyor. Bu şekilde emekliye bedava tatil imkanı sunulacak. Belli şartları taşıyan emeklilere özel belli bir süre tatil imkanı sunulacak. Başvurular ise internet üzerinden veya telefon ile yapılabilecek. Emekliye ücretsiz tatilin detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi ve konuyla ilgili detaylı bir açıklamanın yapılması bekleniyor.