Emekliler 1 ay bedava kullanabilecek! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi

Emekli vatandaşların hayat şartlarını daha iyi bir hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Emeklilerin mağduriyetlerini gidermek ve taleplerini yerine getirmek için kolları sıvayan hükümet, emekliler için yeni bir adım attı.

Emekliler 1 ay bedava kullanabilecek! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı en çok da emekli vatandaşların belini büktü. Yaşadıkları mağduriyetleri sık sık dile getiren ve taleplerini sıralayan emekli vatandaşların sesi duyuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmişti. Emekliler Yılı’na özel müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Emeklilerin hayat şartlarını daha iyi bir hale getirmek için çalışmalar başlarken Bakan Işıkhan, alınan yeni kararı duyurdu. Buna göre; Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlar 1 aylık dönemde emekli vatandaşların ücretsiz kullanımına açılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

EMEKLİLERE 1 AY BEDAVA OLACAK

Hükümet, emeklilerin sesini duydu ve emeklilerin mağduriyetlerini gidermek için kolları sıvadı. Artan enflasyon ve hayat pahalılığının büyük zorluklar yaşattığı emeklilere özel adımlar atılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik başlatılacak olan yeni hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Emeklilere yönelik hizmetlerin bir kısmını kamuoyuyla paylaşan Bakan Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların bir aylık dönemde emekli vatandaşların ücretsiz kullanımına açılacağını belirtti.

emekliler-1-ay-bedava-kullanabilecek-bakan-isikhan-mujdeyi-verdi.jpg

YÜZDE 15 İNDİRİM KARARI

Öte yandan emeklilere özel uygulamaya alınacak bir diğer hizmetten de bahseden Bakan Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde olan tesislerin de ücretsiz olarak tüm emeklilere açma kararı alındığını duyurdu. Bununla ilgili detayları da paylaşan Bakan Işıkhan, ‘Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, sosyal tesis, öğretmenevleri ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli olarak faydalanabilecek.’ dedi. Ayrıca sendikaların sosyal tesislerinde ve misafirhanelerinde de emeklilere özel indirimler sağlandığını sözlerine ekledi.

emekliler-1-ay-bedava-kullanabilecek-bakan-isikhan-mujdeyi-verdi-001.jpg

ARTAN TELEFON FATURALARI İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Emeklilere yönelik yapılan yeni çalışmalardan bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin artan telefon faturaları için de bir çalışma yapıldığını belirtti ve ‘PTTcell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo’da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD’de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı. Ayrıca YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma Temelli 3. Yaş Üniversitesi’ni yaygınlaştırıyoruz.’ ifadeleriyle yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.