Emekli ZAM son dakika! Açıklama canlı yayında geldi

Emekli maaş zammı son dakika haberi… Açıklama canlı yayında geldi, emekli zammı belli oldu.

Emekli ZAM son dakika! Açıklama canlı yayında geldi

SSK ve Bağ-kur emeklisi maaş zammı için geri sayım sürüyor. Temmuz ayında emekli maaşları güncellenecek, yeni zamlı maaşlar ödenmeye başlanacak. Milyonlarca emeklinin gündemindeki konu ise maaşlara ne kadar artış yapılacağı oluyor. Çünkü Ocak 2024 zammı emekliler için yeterli gelmemiş devam eden hayat pahalılığı nedeniyle milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısının altında yaşamaya mahkum edilmişti. Temmuz 2024 emekli zammı için beklentiler çok yüksek. Peki Temmuz’da emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Merakla beklenen Temmuz 2024 maaş zammı için ilk ipuçları geldi. Gazeteci Cem Küçük canlı yayında emekli zammı ile ilgili yeni bilgileri paylaştı. Peki emekliye verilecek zam oranları ne kadar olacak? Emekli maaş zammı yüzde kaç olacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli Temmuz 2024 zammı için geri sayım sürüyor. Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda emekli vatandaşlar da alacakları zamları takip ediyor. Şu ana kadar TÜİK dört aylık enflasyon verisini açıkladı. Bu veriler doğrultusunda emekliye kesinleşen zam oranı yüzde 18.72 oldu. Buna ek olarak iki aylık enflasyon verisi ve aynı zamanda refah payı bekleniyor. Enflasyon ve refah payı artışı ile birlikte emekli zammının toplam yüzde 30’u bulması bekleniyor.

emekliye-kok-maas-zammi-mujdesi-tarih-ve-miktar-belli-oldu-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merak edilen diğer bir konu ise en düşük emekli maaşı zammı. 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı, artık vatandaşa yetmiyor. Çünkü son açıklanan veriler doğrultusunda açlık sınırı 20.000 TL’yi buldu. Bu sebeple emekli vatandaşlar oldukça zor günler geçiriyor ve büyük bir geçim sıkıntısı yaşıyor. O nedenle temmuz ayı en düşük emekli maaşı zammı için umutlar son derece yüksek. Peki Temmuz’da en düşük emekli maaşı ne kadar olur?

Sosyal güvenlik uzmanlarının Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı zammı tahminleri iki farklı şekilde geldi. Uzmanlara göre temmuz ayında en düşük emekli maaşı 13.000 TL ya da 14.000 TL olacak. Eğer enflasyon oranında bir güncelleme yapılırsa en düşük emekli maaşının 13.000 TL olması yüksek ihtimalken seyyanen zam yapılması durumunda ise 14.000 TL olabileceği konuşuluyor.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

16 milyondan fazla emekli vatandaş dört gözle Temmuz 2024 zam oranlarının açıklanacağını tarihi bekliyor. Emekli zammı oranları için Türkiye istatistik Kurumu’nun altı aylık enflasyonu açıklaması bekleniyor. 3 Temmuz 2024 tarihinde TÜİK haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak böylelikle altı aylık veri de netlik kazanacak.