Emekli Memur Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı! İşte Yeni Zam Hesabı

Emekli ve memur zammı son dakika gelişmesi. 5 aylık enflasyon farkı ile yeni zam hesabı çıktı.

Emekli Memur Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı! İşte Yeni Zam Hesabı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mayıs ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte memur emekli 5 aylık enflasyon farkı oranları netleşti. Temmuz ayına artık kısa bir süre kala emekli maaş zammı hesaplamaları başladı. Peki güncel 5 aylık enflasyon farkı ne kadar? Emekli ve memur Temmuz 2024 zammı yüzde kaç olacak? İşte emekli maaş zammı son dakika haberi ve detaylar…

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz 2024 maaş zammı için TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini yakından takip ediyor. Temmuz ayı zammı için bugün Mayıs 2024 enflasyon rakamları açıklandı. Bu veri ile birlikte memur ve emekli 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 5 aylık enflasyon zammı ve detaylar haberimizde…

emekli-memur-zammi-5-aylik-enflasyon-farki-iste-yeni-zam-hesabi-1.jpg

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Türkiye istatistik Kurumu’nun Mayıs 2024 enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber beş aylık enflasyon farkı netlik kazandı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri beş aylık enflasyonu doğrudan zam olarak alacak. Buna göre mayıs ayında çıkan yüzde 3.37 enflasyon oranı ile birlikte beş aylık enflasyon farkı Toplamı yüzde 22,72 oldu. Yani SSK ve bağ-kur emeklisi için temmuz ayında yüzde 22,72 zam kesinleşti.

Memur ve memur emeklisinin maaş zammı oranları biraz farklı hesaplanıyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklisine yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı ve bu rakamı aşan oranda enflasyon farkı verilecek. Beş aylık hesap yapıldığında toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile memur ve memur emeklisine de yüzde 17.32 zam kesinleşti.

emekli-memur-zammi-5-aylik-enflasyon-farki-iste-yeni-zam-hesabi-2.jpg

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye istatistik kurumu tarafından bugün Mayıs 2024 enflasyon rakamları açıklandı. Bu açıklamaya göre mayıs ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 3.37 artış kaydetti. Bir önceki yılın aralık ayına göre enflasyon artışı ise yüzde 22.72 oldu. TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 75,45 oranında artarken 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 62,51 olarak gerçekleşti.

1 AYLIK VERİ KALDI

Memur ve emekli Temmuz 2024 zammının belirlenmesi için geriye 1 aylık veri kaldı. TÜİK’in Haziran 2024 enflasyon oranlarını açıklamasının ardından 6 aylık enflasyon zammı kesinleşecek.