Eksik Prim Günü Olanlar Dikkat! Erken Emeklilik İçin Yeni Formül

SGK girişi 1992-2008 arası olan ve prim eksiği olan vatandaşlar için güzel haber var. Erken emeklilikte yeni formül bulundu.

Eksik Prim Günü Olanlar Dikkat! Erken Emeklilik İçin Yeni Formül

Erken emeklilik bekleyen milyonlarca kişi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yok söz vermişti. Prim indirimi için düğmeye basıldı hazırlıklar başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeler sayesinde milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı doğacak. Prim eksiği olanlara yönelik yapılan yeni düzenleme ile birlikte Tam 5 yıl erken emeklilik mümkün. Kimler prim indirimi şartları neler? Kimler prim indirimi kapsamına alındı?

Türkiye'de emeklilik için aranan şartlardan biri de Prim gün sayısını tamamlamak. Özellikle geçtiğimiz yola çıkan EYT yasası sırasında prim eksiği olan milyonlarca vatandaş mağdur olmuştu. Bağ-kurlular için aranan prim gün sayısı şartının 9000 gün olması nedeniyle bir esneklik yapılması uzun süreden beri talep ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da genel seçimlerden hemen sonra söz vermiş ve prim eşitlemesi düzenlemesinin yapılacağını söylemişti. 1.6 milyon bağ-kurlu kapsaması beklenen prim indirimi düzenlemesine ilişkin yeni son dakika gelişmeleri var. Bağ-kurlulara Prim eşitlemesi ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde…

PRİM İNDİRİMİ SON DURUM NE?

Merakla beklenen prim indirimi son durum vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bağ-kurlu çalışan küçük esnafı ilgilendiren prim düzenlemesinde 9000 gün olan prim sayısı SSK ile eşitlenecek ve 7200 güne indirilecek. Kapsamda olan kişiler de belli oldu.

PRİM İNDİRİMİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Merakla beklenen prim indirimi düzenlemesinden faydalanabilecek küçük esnaf belli oldu. Bakkal Kuaför tarifeyi tamirci Kasap gibi küçük hesap grupları prim indirimi düzenlemesine alındı. Düzenlemeden yararlanabilmek için 10 ve daha altı çalışan olması gerekiyor.

EYT KAPSAMINA ALINACAKLAR

SSK ve bağ-kur prim eşitlemesinden yaklaşık 1.6 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Aslında bir anlamda bu grupta olan vatandaşlar EYT kapsamına girecek. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı olan bağ-kurlular prim gün sayısının 7200'e düşmesi ile birlikte emeklilik başvurularını artık daha kolay bir şekilde yapabilecek.

PRİM EKSİĞİ OLANLAR İÇİN DÜZENLEME NE ZAMAN ÇIKACAK?

Heyecanla beklenen prim indirimi düzenlemesinin tarihi de merak ediliyor. Prim eksiği olanlar için düzenlemenin mayıs ayı ortalarında TBMM'de kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. 1.6 milyon Bağ kurlu 72001 düzenlemesinin kabul edilmesi ile birlikte emeklilik dilekçesini verebilecek.