Devlet 6.668 TL Nakit Destek Verecek! TC Kimlik No Sonu 0,2,4,6 ve 8 Olanlara Müjde

Aile Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı. Bayram öncesi devlet desteği verilecek. destek miktarı ve başvuru şartları açıklandı.

Devlet 6.668 TL Nakit Destek Verecek! TC Kimlik No Sonu 0,2,4,6 ve 8 Olanlara Müjde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs 2024 sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için mayıs ayında yapılacak ödemeler aynı zamanda bayram öncesi İçinde önemli bir destek imkanı sağlayacak. Bakanlık, aranan şartları Taşıyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 6668 TL tutarında yeni yardım yatıracak. Aile Bakanlığı Sosyal Yardım şartları ve detaylar belli oldu. Hala başvuru yapmayanlar bayram öncesi ödeme almak için e-devlet aracılığıyla başvuru yapabilir.

BAKANLIKTAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK DETAYLARI

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerinin detayları belli oldu. İşe başlama yardımı olarak verilecek olan yeni sosyal yardım işten ayrılan ve yeni iş arayan vatandaşlara destek olmayı amaçlıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan İşe başlama yardımı ödemesinden yararlanmak isteyenlerin 18-55 yaş aralığında ve iş arayan bireyler olması gerekiyor. Yeni işten ayrılmış olan ve iş bulmak için İşkur'a kayıt yaptırmış olan kişiler bu yardım ödemesi için başvuru yapabiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru süreci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Vatandaşlar bu yardım ödemesini almak için e-devlet üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden başvuru işlemlerini yapabiliyor. Başvuru sahipleri, takip eden 10 iş günü içinde başvuru sonucunu öğrenebiliyor ve ödeme IBAN numarası aracılığıyla vatandaşa sağlanıyor.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi kişilere yönelik başlattığı sosyal yardım ödemeleri Her 6 ayda bir memur maaş katsayı oranında artıyor. Ocak 2024 itibariyle sosyal yardımlara yapılan zam miktarı %49.25 olmuştu. Temmuz ayına doğru geri sayım devam ederken sosyal yardım ödemelerine yapılacak artışında memur maaş katsayısına göre belirleneceği tahmin ediliyor. Şu anda memur maaşlarına beklenen tahmini zam %20'ye yakın.