Bayram harçlığı devletten! 5000 TL destek ödemesi yatacak

Devlet, dar gelirli kişilere bayram harçlığı veriyor. Kurban bayramına sayılı günler kala 5000 TL destek ödemesi verilecek.

Bayram harçlığı devletten! 5000 TL destek ödemesi yatacak

Devlet, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala dar gelirli Vatandaşlar için bayram harçlığı ödeyecek. Özellikle çocuk sahibi aileler için verilecek olan yeni ödeme PTT ÜZERİNDEN yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenecek olan destek ödemesini miktarı ortalama 5000 TL oldu. sosyal yardım olarak her ay verilen bu ödeme Kurban Bayramı nedeniyle öne çekildi. 10 Haziran tarihinden itibaren hak sahibi vatandaşların T.C kimlik numarası sonuna göre ödemeler hesaplara geçecek.

Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri ise devlet yardımlarının Bayram öncesinde yatıp yatmayacağını araştırıyor. Türkiye de Milyonlarca kişi sosyal yardım ödemelerinden yararlanıyor. sosyal ve ekonomik destek ödemesi yani SED yardımı da en önemli yardımlardan biri olarak öne çıkıyor. yaklaşan bayram öncesi sosyal yardımlar öne çekilecek mi sorusuna yanıt geldi. bakanlık son dakika açıklaması yaparak yardım alan vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir son dakika açıklaması yaparak Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin Kurban Bayramı Dolayısıyla öne çekildiğini bildirdi. Bayramdan önce erken yatacak ödemeler arasında çocuklu ailelere verilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi de yer alıyor. Ortalama 5000 TL olan SED yardımı, Kurban Bayramından önce hak sahibi vatandaşlara yatacak. 10 Haziran’dan itibaren başlayacağı öğrenilen ödemeler T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak.

bayram-harcligi-devletten-5000-tl-destek-odemesi-yatacak.jpg

PTT'DEN ALABİLİRSİNİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerinin büyük çoğunluğu PTT aracılığıyla hesaplara geçiyor. TC kimlik kartınızla birlikte ödemenizi almak için 10 haziran'dan itibaren en yakın PTT şubesine müracaat edebilirsiniz. ancak başvuru sırasında Ziraat Bankası IBAN numarasını verenler sosyal yardım ödemesini hesap numaralarından alabilirler.