Asgari ücretliye tek sefere mahsus 5.667,4 TL bayram ikramiyesi! Tarih belli oldu

Asgari ücretli işçiye bayram ikramiyesi verilecek. Tek sefere mahsus 5.667,4 TL ikramiye ödemesi için tarih açıklandı.

Asgari ücretliye tek sefere mahsus 5.667,4 TL bayram ikramiyesi! Tarih belli oldu

Asgari ücretli çalışanlara bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban bayramı öncesi, açıklanan yeni duyuru çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yapıldı. Özellikle bayram tatilinde çalışacak olan asgari ücretli işçiler, ödeme almaya hak kazanacak. Çünkü resmi tatil günlerinde çalışanlara ilave ödeme yapılıyor. O sebeple asgari ücretli de ek ödeme fırsatı var. En az 5667.4 TL’lik bayram ikramiyesi tadında ödeme asgari ücretli çalışanları bekliyor. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? Bayramda çalışmak zorunlu mu?

Asgari ücretli çalışanlar için sevindirici bir haber geldi. Resmi tatil günlerinde çalışacak olan asgari ücretlere ek ödeme yapılacak. Bayram ikramiyesi gibi gelecek olan ek ödemenin detayları netleşti. Peki bayramda çalışmak zorunlu mu? Asgari ücretliye ne kadar ek ödeme yapılacak?

asgari-ucretliye-tek-sefere-mahsus-5-6674-tl-bayram-ikramiyesi-tarih-belli-oldu-1.jpg

BAYRAMDA ÇALIŞMAK ZORUNLU MU?

Kurban bayramı için geri sayım devam ederken bayram tatili dokuz gün olarak açıklandı. Bayramda çalışmak zorunlu mu sorusunun yanıtı milyonlarca çalışan tarafından araştırırken bu durum iş kanunu ile açıklanmıştır. Ulusal bayram ve resmi tatil günlerinde işçilerin çalışması için yazılı onay alınması gerekiyor. Eğer işçi onay vermiyorsa bayram tatili ve resmi tatil günlerinde çalışmak zorunda değildir.

BAYRAMDA ÇALIŞAN KİŞİLERE EK ÖDEME

Diğer yandan bayramda çalışan kişiler ek ödeme almaya hak kazanıyor. Resmi tatillerde çalışma zorunluluğu olmadığı için işçilere tam ücret ödemesi yapılıyor. Ancak resmi tatil günlerinde kendi rıza ve onayı ile çalışan işçiler ise bir günlük ücret daha ödeniyor. Yani işçiler resmi tatilde bir gün bile çalışsa tam gün çalışmış kabul ediliyor bu durumda da Çifte ödeme alıyor.

asgari-ucretliye-tek-sefere-mahsus-5-6674-tl-bayram-ikramiyesi-tarih-belli-oldu-2.jpg

KURBAN BAYRAMI’NDA ÇALIŞANA EN AZ 5667 TL ÖDEME

Kurban bayramı tatili dokuz güne çıkarıldı. Ancak bu tatil günleri kamu kurum ve kuruluşları için geçerli. Asgari ücretle çalışanlar için kurban bayramı tatili arife gününden yarım gün olarak başlıyor ve bayramın son gününde sona eriyor. Kurban bayramı boyunca çalışmayı düşünen işçiler için yapılacak ek ödeme miktarı ise en az 5667 TL olarak belirlendi. Ancak işçinin aldığı maaşa göre bu ödeme değişiklik gösterebiliyor.