Asgari Ücret Zammı İçin Karar Çıktı! Sabah 08.30'da Açıklandı

Asgari ücret zammı son dakika kararı çıktı. Sabah 08.30'da yeni açıklama yapıldı. İşte asgari ücret zammı son dakika gelişmesi…

Asgari Ücret Zammı İçin Karar Çıktı! Sabah 08.30'da Açıklandı

Asgari ücret, geçtiğimiz yıllarda enflasyon sebebiyle 2 defa arttırılmıştı. Bu yıl ise asgari ücret zammı açıklanırken tek zam vurgusu yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete herhangi bir ara zam olmayacağını vurgularken Temmuz ayında emekli ve memur maaşları artış gösterecek. Ancak 8 milyon asgari ücretle çalışan Hala ciddi bir geçim sıkıntısı ile mücadele ediyor. Bu sebeple de asgari ücrete ilave zam talepleri sürüyor. Asgari ücrete ilişkin Son kararı çıktı. Peki temmuzda asgari ücret zammı olacak mı olmayacak mı? İşte asgari ücrete ara zam son dakika gelişmesi…

Asgari ücret zammı son dakika haberleri milyonlarca kişinin gündeminden düşmüyor. Türkiye'de yaklaşık 8 Milyon Kişi asgari ücretle çalışırken ara zam beklentileri de devam ediyor. Son iki yılda asgari ücrete temmuz zammı yapılmıştı. Ancak 2024 yılının başında asgari ücrete ara zam olmayacağı konusunda net açıklamalar gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı asgari ücrete ara zam sorularına bir kez daha yanıt verdi. Peki temmuzda asgari ücrete zam var mı?

asgari-ucret-zammi-icin-karar-cikti-sabah-08-30da-aciklandi-1.jpg

TEMMUZ 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Ocak ayında asgari ücret zammı %49 olmuş, 2024 yılı için yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. 2024 asgari ücret açıklanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan vurgusu yapmıştı ve bu yıl ikinci bir zam olmayacağını duyurmuştu. Ancak Türkiye'deki ekonomik koşullar Asgari ücretli çalışanları zorlamaya devam ediyor. Bu sebeple de ilave zam beklentileri her geçen gün artıyor.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

8 milyondan fazla Asgari ücretli çalışan hala zam Beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda net konuştu. Asgari ücrete ara zam olmayacağını vurgulayan bakan Vedat Işıkhan 2024 yılı asgari ücreti belirlenirken yıl boyunca geçerli olacak şekilde bir zam yapıldığını dile getirmişti. Yani temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam beklenmiyor. Fakat Sosyal Güvenlik uzmanları ısrarla Eylül ayına işaret ediyor ve asgari ücretle güncelleme yapılacağını söylüyor. Bu konuda hükümetin aksine kulis bilgileri asgari ücrete ara zam olacağı yönünde. Milyonlarca çalışanın da bu bilgiler arasında beklentileri devam ediyor.