Asgari ücret Temmuz zammı ile 20.402 TL oluyor! Net açıklama geldi

Asgari ücrete ara zam son dakika. Temmuz ayı için beklentiler devam ederken net rakam geldi. Asgari ücretin 20.402 TL olacağı iddia edildi.

Asgari ücret Temmuz zammı ile 20.402 TL oluyor! Net açıklama geldi

Milyonlarca çalışan gözünü Temmuz ayına çevirdi. Çünkü Temmuz’da asgari ücrete 2. Ara zam beklentileri hala devam ediyor. Çalışanlar hala umutlarını korurken, asgari ücrete ne kadar ara zam gelecek sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki Temmuz ayında yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte Temmuz ayı asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri…

8 milyon asgari ücretli çalışan için 2024 yılının başında yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücret toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağını belirtmişti. Ancak, enflasyon artışı devam ettiği için çalışanlar ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. O nedenle de Temmuz ayında asgari ücrete ara zam beklentisi var. Peki Temmuz’da asgari ücrete ara zam gelecek mi?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM GELECEK Mİ?

8 milyon asgari ücretle çalışan temmuz ayında maaşlarına ara zam bekliyor. Temmuz 2024 asgari ücret zammı olacak mı olmayacak mı sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde merak edilirken hükümet kanadından yapılan açıklamada ara zam planı olmadığı belirtildi. Ancak çalışanlar, bazı siyasetçiler ve sosyal güvenlik uzmanları sık sık asgari ücrete zam gelmesi gerektiğini vurguluyor.

ASGARİ ÜCRETİN 20.402 TL OLMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI

Son olarak eski Merkez Bankası baş ekonomisti Hakan Kara asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda açlık sınırının asgari ücretin çok üstünde olduğunu belirten Kara, hükümetin temmuz ayında asgari ücrete zam yapmaması durumunda milyonlarca çalışanın büyük bir mağduriyet içinde olacağını söyledi. Asgari ücrete ara zammın artık bir zorunluluk haline geldiğini belirten kara, yapılması gereken zammı da açıkladı. Temmuz ayında asgari ücretin en kötü ihtimalle açlık sınırına eşitlenmesi gerektiğini vurgulayan Kara, o sebeple yeni asgari ücretin 20.402 TL seviyelerine çekilmesi gerektiğine dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARIN UMUTLARI HALA YÜKSEK

Artık Temmuz ayına kısa bir süre kalırken asgari ücretli çalışanlar umutlu bekleyişine devam ediyor. Sosyal güvenlik uzmanları da sık sık yaptıkları açıklamalarla çalışanlara zam umudu veriyor. Ancak hükumetten şu ana kadar olumlu tek bir açıklama yapılmadı.

Temmuz ayinin ilk günlerinde asgari ücret zammı ile ilgili nihai kararın verilmesi ve kamuoyuna da duyurulması bekleniyor.