Asgari ücret 21 bin liraya çıkıyor! ARA ZAM yapılmayacak denmişti büyük SÜRPRİZ GELDİ

Asgari ücrete ara zam iddiaları gündemde yer almaya devam ederken yapılan son açıklamalarda ara zammın gündemde olmadığı belirtilmişti. Kulisleri hareketlendiren iddiada ise Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı yer aldı.

Asgari ücret 21 bin liraya çıkıyor! ARA ZAM yapılmayacak denmişti büyük SÜRPRİZ GELDİ

2024 yılının Ocak ayında zamlanan asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Gözler Temmuz ayına çevrilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zammın gündemde olmadığını dile getirmişti. Ankara kulislerini hareketlendiren iddiada ise asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağı yer aldı. İddiaya göre asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamla birlikte asgari ücret en az 21 bin 320 TL seviyesine çıkacak.

TEMMUZ AYINDA ARA ZAM OLABİLİR

Yılbaşında asgari ücrete zam yapılmış ve Ocak ayında yapılan zamla birlikte güncel asgari ücret tutarı 17 bin 2 TL olmuştu. Asgari ücrete Ocak ayında gelen zammın ardından gözler ara zamma çevrilmiş ve Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olup olmayacağı merak edilmeye başlanmıştı. Son olarak konuyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında ara zammın gündemde olmadığını belirtmişti. Bu açıklama sonrasında ara zam beklentileri sona ererken Ankara kulislerini hareketlendiren iddia asgari ücretli çalışanları da heyecanlandırdı. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı iddia ediliyor.

asgari-ucret-21-bin-liraya-cikiyor-ara-zam-yapilmayacak-denmisti-buyuk-surpriz-geldi.jpg

ASGARİ ÜCRET 21 BİN TL’Yİ AŞABİLİR

Ankara kulislerine düşen ve kulisleri hareketlendiren iddiada asgari ücrete ara zam gündemi yer aldı. İddiaya göre Haziran ayının sonuna kadar zam yapılmaması durumunda reel alım gücü 13 bin 558 TL’ye kadar düşebilir. Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam gelebileceği iddialarının ardından zamla beraber asgari ücretin 21 bin 320 TL seviyelerine çıkabileceği de iddialar arasında yerini aldı.