Aile Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı Öncesi Büyük Destek: 4000 TL - 7000 TL Sosyal Yardım

Aile Bakanlığı duyurdu. Bayram öncesi PTT’den yardım ve destek ödemesi verilecek. Destek miktarı ise 4000 – 7000 TL arasında değişiyor.

Aile Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı Öncesi Büyük Destek: 4000 TL - 7000 TL Sosyal Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4000 TL ile 7000 TL arasında nakdi yardım yapacak. 10-14 Haziran tarihlerinde IBAN hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın! İşte Aile Bakanlığı tarafından bayram öncesi yapılacak ödemeler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, dar ve orta gelirli vatandaşlara ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Bakanlık tarafından duyurulan sosyal yardım ödemeleri, 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SOSYAL YARDIM DETAYLAR

Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan bu yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşların bayram öncesinde maddi yüklerini hafifletmeyi amaçlamaktadır. 4000 TL ile 7000 TL arasında değişen miktarlardaki bu nakdi yardımlar, belirlenen tarihler arasında vatandaşların banka hesaplarına yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aynı zamanda evde bakım maaşları da bayramdan önce ödenecek. Bu ödemeler, bakıma muhtaç engelli bireylerin aileleri tarafından alınabilmektedir. Bu destek, engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilmeleri için büyük önem taşımaktadır.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Evde bakım maaşı, "Ağır Engelli" olarak belgelendirilen ve başkasının yardımı olmadan günlük yaşam aktivitelerini sürdüremeyecek durumda olan bireyler için geçerlidir. Ayrıca, evde yaşayan kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 2/3'ünden az olması gerekmektedir.