8 Bin 750 TL Zam ONAYLANDI! Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak

Hükümet, Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında bir artış yapmayı planlıyor; asgari ücrete ise ek zam yapılmayacak. Ama kıdem tazminatına büyük zam gelecek.

8 Bin 750 TL Zam ONAYLANDI! Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak

2024 Temmuz zamları milyonlarca kişiyi etkileyecek. Emekli ve memurun yanı sıra sosyal yardım alanlara da maaş artışı var. Aynı zamanda memur maaş kat sayısı zammı ile birlikte kıdem tazminatı tavan miktarı da artacak. Kıdem tazminatı tavan miktarına gelecek zam memur maaş kat sayısına göre belirlenecek. Peki zam sonrası yeni kıdem tazminatı ne kadar olacak?

Temmuz ayı, milyonlarca emekli ve memur için önemli bir dönüm noktası olacak. Hükümet, yapılacak olan enflasyon farkı açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarına yüzde 25'lik bir zam yapılacağını duyuracak. Bu zam, kıdem tazminatı tavanlarında da artışa neden olacak. Peki Temmuz’da yeni kıdem tazminatı ne kadar olacak? Kıdem tazminatına ne kadar zam gelecek?

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 25 ZAM BEKLENİYOR

Temmuz ayında memur maaşlarına hem toplu sözleşme zammı hem de enflasyon farkı eklenecek. Refah payı zammı da verilmesi halinde memur maaşları 3’lü zam almış olacak. Memur ve memur emeklisi için Temmuz ayında beklenen zam oranı yüzde 25 oldu. Memur maaşlarına gelen bu artış aynı zamanda sosyal yardımları ve kıdem tazminatını da etkileyecek. Çünkü bu ödemeler de memur maaş kat sayısına göre artıyor.

8-bin-750-tl-zam-onaylandi-temmuzdan-itibaren-gecerli-olacak-1.jpg

KIDEM TAZMİNATI TAVANINDA BÜYÜK ARTIŞ

Ocak ayında yapılan zamlar sonrasında 35 bin TL'ye yükselen kıdem tazminatı tavanı, Temmuz ayında beklenen yüzde 25'lik zam ile 43 bin 800 TL'ye çıkacak. Bu artış, hem özel hem de kamu sektörü çalışanlarını yakından ilgilendiriyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK

Asgari ücrette bu yıl herhangi bir artış yapılmayacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, mevcut 17 bin 2 TL'lik asgari ücretin yıl boyunca sabit kalacağını belirtti. Bu durum, kıdem tazminatının taban oranında herhangi bir değişiklik olmayacağını da gösteriyor. Yani kıdem tazminatı tavan miktarı artarken, taban miktarında ise herhangi bir değişiklik yok.