3000 TL ödemeler başladı! 16 milyon emekliye müjdelendi

16 milyon emekli için bayram ikramiyesi ödemeleri başladı. Peki hangi emekli hangi gün ödeme alacak?

3000 TL ödemeler başladı! 16 milyon emekliye müjdelendi

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme takvimi Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Emekliler, bayram ikramiyesi ödemelerini 10 Haziran ile 14 Haziran arasında alacak. Ancak emeklinin bağlı olduğu kuruma göre ödeme tarihleri değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da detaylı ödeme takvimini açıkladı. Peki hangi emekli hangi gün bayram ikramiyesi ödemesi olacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri Bugünden itibaren başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının hemen ardından bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini duyurmuştu. 10 Haziran ile 14 Haziran arası bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara yatacak. Ancak emekliler maaş aldıkları kuruma göre farklı günlerde ödeme alacak.

SGK'DAN DETAYLI ÖDEME TAKVİMİ YAYINLANDI

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri ile ilgili sosyal güvenlik kurumundan detaylı ödeme takvimi yayınlandı. Yayınlanan yeni takvime göre bugün yani 10 Haziran'da 4C emeklileri bayram ikramiyesi ödemelerini alacak. Bağ-kur yani 4B emeklileri için yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri 11 Haziran'da gerçekleşecek. SSK emeklileri ise 12 13 14 Haziran'da bayram ikramiyesi ödemelerini alacak.

3000-tl-odemeler-basladi-16-milyon-emekliye-mujdelendi-1.jpg

3000 TL ÖDEME YAPILIYOR

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi bu yıl 3000 TL olarak belirlenmişti. Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi yayınlandıktan sonra milyonlarca emekli ödemelerini beklemeye başladı. Bayram ikramiyesi ödemesi hem emeklilere hem de Ölüm aylığı alanlara veriliyor. Aynı zamanda şehit yakınları, şampiyon sporcular, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi ödemesi oluyor.

EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN YATACAK MI?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği diğer bir konu ise Haziran ayı emekli maaşı ödemeleri öne çekilecek mi sorusunun yanıtı oldu. Henüz Haziran ayı maaş ödeme takvimine ilişkin çalışma Bakanlığından biri açıklama gelmedi. Açıklama yapılması durumunda haberlerimize sizlerle paylaşacağız…