2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşı ve Emekli Kök Maaş Zammı SON DAKİKA Açıklandı

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. En düşük emekli malı Temmuz zammı ve emekli kök maaş zammı açıklandı.

2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşı ve Emekli Kök Maaş Zammı SON DAKİKA Açıklandı

2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşı ve Emekli Kök Maaş Zammı SON DAKİKA Açıklandı!

Temmuz 2024 emekli maaş zammı heyecanlı bekleniyor. Hem emekli kök maaş zammı hem de en düşük emekli maaşı zammı yakından takip edilirken yeni ipuçları geliyor. SSK bağ-kur ve memur emeklisi için son dakika haberi verildi. 16 milyon emeklinin heyecanla beklediği karar çıktı, Emekli Temmuz 2024 zammı oranları netleşti. Peki Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli kök aylık ne kadar artacak? Yeni son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Her yıl ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşları güncelleniyor. Ocak ayında tüm emeklilerin maaşına eşit zam yapılmış ve %49.25 artış gerçekleşmişti. Şimdi ise gözler Temmuz zammına çevrildi. Temmuz ayında emekliye çifte zam sürprizi var. 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte enflasyon zammı yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah Payı zammı da emekli maaşlarına eklenecek.

Emekli kök maaş zammı için şu an kesin veriler belli değil ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminleri üzerinden hesaplamalar yapıldı. Emekli maaşları Temmuz ayında, tahmini olarak %30 oranında artacak. Yani kök maaşlarda enflasyon zammı ve refah Payı dahil %30'luk bir artışın muhtemel olduğu konuşuluyor.

225-bin-tlnin-1-aylik-faiz-getirisi-maas-gibi-duyan-kosuyor.jpg

TEMMUZ AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekliler için diğer bir konu ise Temmuz ayında en düşük emekli maaşına yapılacak zam oldu. Ocak 2024 en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. 31 Mart yerel seçimlerinden önce emeklilerin ekstra zam beklentisi oldu. Ancak ne yazık ki bu beklenti hükümetten bir karşılık bulamadı. Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşı ile ilgili farklı tahminler ve ihtimaller gündemde.

Bu ihtimallerden ilkine göre en düşük emekli maaşına kök aylıklara olduğu gibi enflasyon ve refah payı zammı yapılabilir. Bu durumda en düşük emekli maaşının 13.000 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Diğer bir ihtimal ise en düşük emekli maaşına 5.000 TL'lik seyyanen zam yapılması. Eğer seyyanen artış yapılırsa en düşük emekli maaşının 15.000 TL olması da diğer bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ TEMMUZ AYINI BEKLİYOR

SSK ve bağ-kur emeklisi milyonlarca vatandaş seçim öncesinde hükümetin ilave zam yapmasını istemişti. Ancak beklenen ek zam bir türlü verilmedi. O sebeple de emekliler sandıkta Tepki göstererek oy kullanmamayı tercih etmişti. Şimdi SSK ve bağ-kur emeklisinin gözü Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayı maaş zammının emekliyi tatmin edip etmeyeceği 3 Temmuz tarihinde belli olacak. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu 6 aylık enflasyonu bu tarihte açıklayacak ve emekli zamları da kesinleşecek.