Elektronik sigara uranyum tehlikesi saçıyor! Kullananlar DİKKAT

Elektronik sigara kullananları yakından ilgilendiren bu haberde yapılan bir araştırmaya yer verildi. Elektronik sigarada uranyum tehdidine dikkat. Bazı aromalarda iki kat fazla tespit edildiğine dair uyarılar geliyor.

Elektronik sigara uranyum tehlikesi saçıyor! Kullananlar DİKKAT

Elektronik sigara üzerinde çok önemli bir araştırmaya imza atıldı. ABD’de yapılan araştırmada sürekli e-sigara içen gençlerin idrarında ara sıra kullananlardan yüzde 30 daha fazla kurşun oranı tespit edildi. Araştırmada, gençlerin idrarında bulunan uranyum oranı karşılaştırıldı ve farkın iki katına kadar çıktığı tespit edildi. Öte yandan şeker aromalı elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında ise daha yüksek uranyuma rastlandı. İşte detaylar…

ELEKTRONİK SİGARADA BÜYÜK TEHLİKE

ABD’deki Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yapılan araştırma elektronik sigaradaki büyük tehlikeyi gözler önüne serdi. Elektronik sigara kullananları yakından ilgilendiren bu araştırmada sürekli elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında ara sıra kullananlara göre yüzde 30 daha fazla kurşun ve iki kat fazla uranyum tespit edildiği aktarıldı. Yapılan araştırmada, düzenli olarak elektronik sigara içen ergenlik çağındaki gençlerin toksik metallere maruz kaldığı bulgusuna rastlandı. Elektronik sigaralardaki bazı aromaların ise diğerlerine göre daha fazla uranyum içerdiği tespit edildi.

elektronik-sigara-uranyum-tehlikesi-saciyor-kullananlar-dikkat.jpg

CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURABİLİR

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda söz konusu araştırmada hiç elektronik sigara kullanmayan gençlerden oluşmakta olan bir kontrol grubu olmasa da ortaya çıkan bulguların olası sağlık risklerine dikkat çekiyor. Kurşun ve uranyum, vücut gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Çoğunlukla ergenlik çağındaki gençlerin kullandığı elektronik sigaranın ciddi sağlık sorunları oluşturabileceği belirtiliyor.