Hırsızlığın böylesi pes dertti!

25 yaşındaki TikTok fenomeni Aminah Ali, video çektiği sırada yanına gelen dilencinin hırsızlığına maruz kaldı. Dikkati dağıtılarak son model telefonu çalınan fenomenin o anları da arkadaşı tarafından saniye saniye kayda alındı.

Hırsızlığın böylesi pes dertti!

Londra'da bir restoran dışında video çekimi yapan 25 yaşındaki TikTok fenomenin Aminah Ali, bir kadın tarafından dikkati dağıtılacak telefonu çalındı.

hirsizligin-boylesi-pes-dedirtti.jpg

DİKKAT DAĞITMA TEKNİĞİNİ KULLANARAK ÇALDI
Yaşadığı hırsızlık olayını bir bir anlatan Aminah, dilenci kadının bir anda ortaya çıktığını ve elindeki kağıdı telefonun üzerine düşürerek cihazı gizlice aldığını ifade etti. Telefonunun çalındığını birkaç dakika sonra farkına varan fenomeni arkadaşı Iryna Leterova'nın o anı saniye saniye kaydettiğini öğrendi. TikTok'ta paylaşılan görüntülerde, bir kadının Aminah'ın masasına yaklaştığı ve Aminah'ın çantasını tutarken telefonunu unuttuğu gözlemleniyor. Bu esnada kadın, dikkat dağıtmak için telefonun üzerine bir kağıt koyduğu görülüyor.

hirsizligin-boylesi-pes-dedirtti-001.jpg

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR
Çok sayıda TikTok kullanıcısı yorumlar bölümünde benzer durumların kendilerine de olduğunu ifade etti ve çok fazla kişi, aynı kadının kendilerine de bu dolandırıcılığı yaptığını ileri sürdü. Aminah, bu kötü tecrübeden sonra daha dikkatli olduğunu ve telefon hırsızlığının Londra'da ne kadar yaygın olduğunu fark ettiğini sözlerine ekledi. Telefonunu koruma altına almak için Apple ürünlerinde bulunan "çalıntı cihaz koruması" ayarını ve sigorta yaptırmanın öneminin altını çizdi. Aminah, olayı polise ihbar ettiğini ve sigortası sayesinde yeni bir telefon aldığını dile getirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı yorumlar bölümünde benzer deneyimlerini paylaşırken, bazıları Aminah'ı telefonunu masada açıkta bıraktığı için eleştiride bulundu.