Dünyaca ünlü oyuncu taciz suçlamasıyla yargılanıyor

Dünyaca ünlü aktör Gerard Depardieu, 2012 ve 2014 senesindeki film çekimleri esnasında iki kadına cinsel saldırıda bulunması gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Dünyaca ünlü oyuncu taciz suçlamasıyla yargılanıyor

Depardieu daha önce de birçok cinsel saldırı suçlamasıyla dünya gündeminde yerini almıştı.Fransız aktör Gerard Depardieu'nun cinsel saldırı suçlamalarıyla alakalı yürütülen soruşturma çerçevesindegözaltına alındı.

dunyaca-unlu-oyuncu-taciz-suclamasiyla-yargilaniyor.jpg

SUÇLAMALARI KESİN BİR ŞEKİLDE REDDEDİYOR

Fransız basınında yer alan haberlere göre, 2012 ve 2014 yılında ki film çekimleri sırasında iki kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddialarının ardından ifade vermeye çağırılan 75 yaşındaki Depardieu, Paris polisi tarafından gözaltına alındı. Depardieu, oyuncu Charlotte Arnould'un şikayetinin ardından 2020 yılında "tecavüz" ve "cinsel saldırı" suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Depardieu'yu 2007'de bir film çekimi esnasında kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan oyuncu Helene Darras'ın şikayeti ise zaman aşımı sebebiyle reddedilmişti. Hakkında çok sayıda cinsel saldırı suçlaması bulunan Depardieu, Ekim ayı 2023 yılında Le Figaro'da yayımlanan açık mektubunda hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek "Asla ve asla bir kadını taciz etmedim" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

dunyaca-unlu-oyuncu-taciz-suclamasiyla-yargilaniyor-001.jpg

GERARD DEPARDİEU KİMDİR?
Gerard Xavier Marcel Depardieu, 27 Aralık 1948 yılında dünyaya gelmiştir. Oscar'a aday gösterilmiştir, Altın Küre Ödülü sahibi Fransız oyuncudur. Depardieu Chateauroux, Indre'de, Anne Jeanne Josèphe Eliette ile metal işçisi olan René Maxime Lionel Depardieu'nün altı çocuğundan üçüncüsü olarak hayata gözlerini açmıştır. Konuşma bozukluğu nedeniyle okulda yaşadığı sorunlar neticesinde dengesiz ve uyumsuz olarak nitelendirilmiştir. On üç yaşından itibaren matbaacılık eğitimi görmeye başlamıştır fakat eğitimini tamamlamamıştır.