SSK ve Bağ-Kur Emeklisine YENİ ZAMLI Maaş Tablosu! İlave Zam Miktarı Açıklandı

16.2 milyon emekli için son dakika haberi. Temmuz zammı oranları netleşti. Yeni zamlı emekli maaşı tablosu belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine YENİ ZAMLI Maaş Tablosu! İlave Zam Miktarı Açıklandı

Emekli maaşı alan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gözler Temmuz ayında yapılacak olan zammı çevrilirken yeni formüller yavaş yavaş netleşiyor. Bir yandan da emekliye özel emekli kartı hazırlıkları sürüyor. Temmuz'da emekliye yapılacak zam için son dakika gelişmeleri tek tek paylaşıldı. Peki emekli aylıkları ne kadar olacak? SSK ve bağ-kur emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emeklilerin heyecanla takip ettiği yeni Zamlı maaş tablosu haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekliler yılı ilan etmesi sonrası 16.2 milyon emekli vatandaşın beklentileri arttı. Ocak 2024 itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye çıkarıldı. Bir yandan da emekliler için özel emekli kartı hazırlıkları devam ediyor. Emekli maaşı alan vatandaşlara bu süreçte promosyon ve Bayram ikramiyeleri konusunda da zam yapıldı. Şimdi ise gözler Temmuz ayı zammına çevrildi. Emekli temmuz zammı ile ilgili yeni formüller ortaya çıkmaya devam ediyor. Peki Temmuz'da emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? SSK ve bağ-kur emeklisinin en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekliye yeni zam formülleri ve yeni son dakika gelişmeleri haberimizde…

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-yeni-zamli-maas-tablosu-ilave-zam-miktari-aciklandi-1.jpg

EMEKLİYE YENİ DESTEKLER BU AY AÇIKLANACAK

Türkiye'deki milyonlarca emekli için yeni destek paketi hazırlıkları Geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan mayıs ayı ortalarında emekli refah paketi açıklaması yapacaklarını bildirdi. Emekli kartı uygulaması ile birlikte emekliler için ücretsiz bazı hizmetler, konut kira Finans gibi destekler ve indirimler gelecek. Yeni uygulamada emekli karta yüklenecek olan bakiye ile birlikte emeklilerin ulaşımından market alışverişine giyimden faturasına kadar birçok destek sağlanması amaçlanıyor.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-yeni-zamli-maas-tablosu-ilave-zam-miktari-aciklandi-2.jpg

EMEKLİYE TEMMUZ ZAMMI İÇİN YENİ FORMÜLLER BELLİ OLDU

Bir yandan emekliler için destek çalışmaları sürerken bir yandan da temmuz zammı için yeni formüller gündeme gelmeye devam ediyor. 6 aylık enflasyonu doğrultusunda yapılacak olan Temmuz ayı emekli maaş zammı ile ilgili son dakika haberi var.

SSK ve bağ-kur emeklileri için şu anda 3 aylık enflasyon oranı belli oldu. Yüzde 15.06'lık zam kesinleşirken Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 25'e kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Refah payının da eklenmesi ile birlikte emekli maaşlarına beklenen zam oranı ise yüzde 35'i bulmuş durumda.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-yeni-zamli-maas-tablosu-ilave-zam-miktari-aciklandi-3.jpg

TEMMUZ'DA EŞİT ZAM BEKLENİYOR

Ocak ayında olduğu gibi Temmuz ayında da emekli maaşlarına eşit zam bekleniyor. Yani SSK bağ-kur ve 4C emeklisine temmuzda en az yüzde 35'lik bir artış öngörülüyor. Kesin rakamların belli olması için Türkiye İstatistik Kurumunun 6 aylık enflasyon verilerini açıklaması bekleniyor.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-yeni-zamli-maas-tablosu-ilave-zam-miktari-aciklandi-3-001.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI İÇİN YENİ TAHMİNLER

Milyonlarca emeklinin asıl gündemi ise en düşük emekli maaşının arttırılması. Ocak 2024 itibarıyla 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı ne yazık ki çılık sınırının çok altından nokta şu anda 10 milyona yakın vatandaş en düşük emekli maaşı alıyor. Temmuz ayında rahat bir nefes almak isteyen emekliler ise en düşük emekli maaşına ciddi bir artış yapılmasını bekliyor. Uzmanların öngörüleri ise en düşük emekli maaşında 2 formül olduğu yönünde. Eğer enflasyon oranında bir artış yapılırsa yeni en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Ancak emekliler bunu kabul etmiyor ve istemiyor. Oransal artış yerine seyyanen zam yapılırsa en düşük emekli maaşına 4.000 TL'lik bir zam geleceği ve 14.000 TL'ye yükseleceği konuşuluyor. Emeklilerin beklentisi ise en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi. Kesin oranlar ve rakamlar ise Temmuz ayında belli olacak.