Polisin 'Basını Süpürün' sözlerine Deniz Zeyrek’ten tepki geldi

Gazeteci Deniz Zeyrek, Saraçhane’de polis ekiplerinin kullandığı “basını süpürün” sözlerine tepki gösterdi.

Polisin 'Basını Süpürün' sözlerine Deniz Zeyrek’ten tepki geldi

Bugün İstanbul Saraçhane’de Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in de katılımı ile 1 Mayıs korteji yapıldı. Polis ekipleri tarafından korteji takip eden gazetecilere yönelik kullanılan 'Basını süpürün' emri Canlı yayına yansıyınca ortalık bir anda karıştı. Gazeteci Deniz Zeyrek Bu ifadelere tepki gösterirken 'Bu aşağılık bir ifade. Haddini bilsin bunu diyen. Ondan sonra geliyorlar, '3600 ek göstergeyi ekranda dile getirin' diyorlar. Süpürürken düşünecektin. Yazıklar olsun' diye konuştu.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları yine olaylı geçiyor. Taksim'e çıkmak isteyen bir grup polis barikatı ile karşılaşınca polise saldırdı. Polis ekipleri ise kendilerine saldıran gruba biber gazı ile müdahale etti.

İstanbul saraçhane'de ise CHP genel başkanı Özgür özel ve İBB başkanı Ekrem imamoğlu'nun da katıldığı ayrı bir toplanma yapıldı. Polis ekipleri ise burada toplanan kitleyi takip eden gazetecilere yönelik “basını süpürün” ifadelerini kullanınca canlı yayında olay çıktı.

DENİZ ZEYREK TEPKİ GÖSTERDİ

Sözcü TV canlı yayınına yansıyan o ifadelerin ardından gazeteci Deniz Zeyrek tepki gösterdi. Deniz Zeyrek şu ifadeleri kullandı:

"Bu emri kim verdiyse ahmakça bir iş yapmış. 'Gazeteciyi süpürün' ne demek, haddini bilsin o adam. Ondan sonra hakkımızı savunun diyorlar. Süpürürken düşünecektin. O emri kim vermiş? Daha önce de Çağlayan Adliyesi'nde aynı ifadeyi duydum. Çevik kuvvetin terminolojisinde 'Gazeteciyi süpürün' diye bir ifade var. Utanın. Sen kimi süpürüyorsun? 12 saat en zor koşullarda çalışıyorsun, hakkını biz savunuyoruz. O terminolojiyi kim icat etti? Toz muyuz biz? Ayıp, utanın."