Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Taksim’e yürüyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yasak olmasına rağmen Saraçhane’den Taksim Meydanı’na yürüme kararı aldı. Özel ve İmamoğlu Taksim’e yürüyor.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Taksim’e yürüyor

İçişleri Bakanlığı, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim’i yasaklamış ve Taksim’e çıkan yollar kapatılmıştı. Güvenlik güçlerinin Taksim Meydanı için önlemler aldığı 1 Mayıs gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DİSK’le beraber Taksim’e yürüme kararı aldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için İstanbul’da 40 ayrı güzergah belirlenmişti.

ÖZEL VE İMAMOĞLU DİSK’LE BERABER TAKSİM’E YÜRÜYOR

İstanbul’da 1 Mayıs sebebiyle Taksim’e çıkan tüm yollar kapatıldı. İçişleri Bakanlığı kararıyla 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nın kapalı olacağı duyuruldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yasak kararına rağmen DİSK’le birlikte Taksim’e yürüme kararı aldı. Özel ile İmamoğlu Saraçhane’ye geldi ve alınan yasak kararına rağmen Taksim’e yürümeye başladı.

ozgur-ozel-ve-ekrem-imamoglu-taksim-e-yuruyor.jpg

ÖZGÜR ÖZEL: TEK İSTEĞİMİZ BAYRAMIN BAYRAM GİBİ KUTLANMASI

Saraçhane’ye gelen ve burada açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun, emekçiler yaralansın, biber gazı sıkılsın istemeyiz. Biz kimseyi suç işlememeye davet ediyoruz. Bu toplanma ve irade çok büyük bir kazanımdır.’ dedi.