Kara Kış Geri Döndü! Bugün Başlıyor, Pazartesi Gününe Kadar Kuvvetli Şekilde Sürecek

Tüm Türkiye’ye kara kış geri döndü. Bugün başlıyor, Pazartesi gününe kadar devam edecek. O iller için kritik uyarılar geldi.

Kara Kış Geri Döndü! Bugün Başlıyor, Pazartesi Gününe Kadar Kuvvetli Şekilde Sürecek

Kara kış geri döndü. Bahar aylarında yağış ve soğuk hava geliyor. Bu geceden itibaren başlıyor, tüm yurtta Pazartesi gününe kadar kuvvetli şekilde sürecek. İşte Meteoroloji yeni hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden kuvvetli sağanak yağışların hafta boyunca sürmesini bekliyor. Hafta ortasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerine düşeceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'DE HAVA DURUMU VE YAĞIŞ UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, hafta ortasından itibaren azalarak normale döneceği öngörülüyor. Özellikle, yurt genelinde pazartesi gününe kadar sürecek kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR VE ÇEVRESİ İÇİN HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir ve çevresinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, aralıklı ve hafif sağanak yağışların beklendiği ifade edildi. Bölgede rüzgarın kuzey ve batı yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

kara-kis-geri-dondu-bugun-basliyor-pazartesi-gunune-kadar-kuvvetli-sekilde-surecek.jpg

ANKARA'DA YAĞIŞLAR VE OLUMSUZ ETKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara'da özellikle şehir merkezinde meydana gelen yoğun yağışların, ulaşımda büyük olumsuzluklara yol açtığını belirtti. Metrekareye düşen yağış miktarının Yenimahalle'de 70 kilogram civarında olduğunu aktaran Çelik, hafta başına kadar yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

ELAZIĞ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇİN ÖZEL UYARILAR

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ çevresinde perşembe günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artıracağını duyurdu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de Perşembe günü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak çevrelerinde ve Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yapılan açıklamalarda ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

ÖNLEMLER VE TAVSİYELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi doğal olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor. Ayrıca, yağışların oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı güncel hava durumu raporlarını takip etmek ve gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor.