Erkan Baş 1 Mayıs yürüyüşünde polisle tartıştı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bu kez gerginliğin adresi Saraçhane oldu. Taksim Meydanı için getirilen yasaklara aldırış etmeyen kalabalık grup, kurulan polis barikatını aşarak Taksim’e yürümek istedi.

Erkan Baş 1 Mayıs yürüyüşünde polisle tartıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından konulan yasağa rağmen bugün 1 Mayıs’ta kalabalık gruplar Taksim2e yürümek istedi. İstanbul Valiliği, CHP ve DİSK’in 1 Mayıs için yürüyüş kararı alması sonrasında güvenlik önlemlerini artırmıştı. Taksim Meydanı, 42 bin polisle kapatıldı. Tüm bu gelişmeler sonrasında bugün Saraçhane’de hareketli saatler yaşandı. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, 1 Mayıs yürüyüşü esnasında polisle tartıştı.

SARAÇHANE’DE GERİNM SAATLER

CHP ve DİSK, yasak kararına rağmen 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyüş kararı almıştı. İstanbul Valiliği, güvenlik önlemlerini artırdı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bu yıl gerginliğin adresi Saraçhane oldu. Siyasi partiler ve sendikaların Saraçhane’deki Bozdoğan Kemeri’ne kurulan polis barikatını aşarak Taksim Meydanı’na yürümek istemesi üzerine tansiyon epey yükseldi. Polis ekipleri, Taksim’e yürümek isteyen kalabalık gruba engel oldu.

erkan-bas-1-mayis-yuruyusunde-polisle-tartisti-001.jpg

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ’TAN POLİSE TEPKİ

Bölgede Türkiye İşçi Partisi üyelerinin yürüyüşü esnasında gerginlik yaşandı. TİP’li üyeler, polis müdahalesiyle karşılaşırken kalabalığın içinde olan TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş’ın polislere tepki gösterdiği anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Kalabalık grubun ön saflarına geçen Erkan Baş, bir polis memuruna ‘Bana bağırma’ diyerek tepki gösterdi. Polis ise Baş’a ‘Sana bağıran kim?’ şeklinde yanıt verdi.

erkan-bas-1-mayis-yuruyusunde-polisle-tartisti.jpg