Emekliye TARİHİ Müjdeyi Bakan Şimşek Açıkladı: Yeni Destek Paketi ve 12.000 TL Ek Ödeme

Emekliler için 1 Mayıs sabahı güzel haberi Bakan Şimşek duyurdu. Tarihi müjde geldi, destek paketi ve ek ödeme var.

Emekliye TARİHİ Müjdeyi Bakan Şimşek Açıkladı: Yeni Destek Paketi ve 12.000 TL Ek Ödeme

Türkiye'deki milyonlarca emekli için yeni destek paketi hazırlıkları bir süredir devam ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda açıklamalarda bulunmuştu ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklaması da merak ediliyordu. Emeklinin beklediği açıklama Az önce son dakika olarak geldi. Bakan Şimşek, milyonlarca emekliyi sevindirecek tarihi müjdeyi duyurdu Emeklilere hem ek ödeme hem de destek paketi geliyor. Emekli maaşı alanları için yeni destekler ve detaylar haberimizde…

Emekli maaşı alanlar için bir süredir yeni destek paketi hazırlıkları devam ediyordu. Emekli refah paketi adı verilen yeni destek Paketi 3 bakanlık işbirliği ile oluşturuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan proje, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da katılımı ile olgunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde destek paketinin tarihine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bir güzel haberde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.Emekliye rahat nefes aldıracak refah paketine ek olarak ek ödemede verilecek. Milyonlarca emekliye yapılacak olan ilave ödemenin tarihi de belli oldu. 1 Mayıs müjdeleri emeklilere geldi.

16 MİLYON EMEKLİNİN TAMAMINI KAPSIYOR

Emekliye refah paketi düzenlemesine ilişkin son günlerde yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyordu. 16 milyon emeklinin tamamını ilgilendiren Yeni düzenlemede emekli kartı uygulaması başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan projeye göre geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere verilecek emekli kartına her ay belli bir nakdi destek yüklenecek.

Emekliler bu karta yüklenen paraları ulaşımda Market alışverişinde ya da giyim alışverişinde kullanabilecek. Belli anlaşmalı iş yerleri ile görüşmeler başladı. Emekli kartı uygulaması emeklinin hayatını kolaylaştırmak için de eve yollandı. Özellikle en düşük emekli maaşı alan kişilerin yararlanması beklenen emekli kartı uygulamasından fatura desteği de gelecek.

emekliye-tarihi-mujdeyi-bakan-simsek-acikladi-1.jpg

EMEKLİ REFAH PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli refah paketi açıklamasına çevrildi. Emekli maaşı alanları için uygulanacak olan refah paketi düzenlemesinin Mayıs ayının ilk haftasında hayata geçirilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuş Mayıs ayının ilk haftasında yeni düzenlemenin kamuoyuna açıklanacağını bildirmişti. En geç 15 Mayıs'a kadar düzenlemenin tanıtılması bekleniyor.

EMEKLİYE İLAVE ÖDEME 12.000 TL’YE KADAR YÜKSELDİ

Emekliler için diğer bir güzel haber ise Mayıs ayında verilecek ilave ödemeler oldu. 1 Mayıs itibariyle kamu bankalarının promosyon kampanyaları güncelleniyor. Mayıs ayında emekli vatandaşlara en az 8.000 TL en fazla 12.000 TL ilave ödeme verilecek. Ziraat Bankası vakıfbank ve Halkbank tarafından verilecek olan yeni ilave ödemeler Mehmet Şimşek onayı ile hatırlıyor. Emekliler 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yaparak ek ödemeden yararlanabilecek.