Emekliye Tarihi İNTİBAK ZAMMI Onaylandı! 8550 TL Zam İçin Tarih Verildi

Emekliye tarihi intibak zammı geliyor. Tarih verildi, artık o emeklilerin yüzü gülecek. İşte detaylar…

Emekliye Tarihi İNTİBAK ZAMMI Onaylandı! 8550 TL Zam İçin Tarih Verildi

Milyonlarca emekli uzun süreden beri intibak zammı bekliyor. Uzun süreden beri gündemde olan 2000 yılı sonrası emeklilere intibak yasası ile ilgili yeni gelişmeler var. Bir süredir emekli ve asgari ücretliye müjdeli haberleri duyulan SGK uzmanı Özgür Erdursun intibak zammı ile ilgili de tarih verdi. Emekli intibak zammı detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki Emekliye ne zaman intibak zammı gelecek? Emekli intibak yasası ile gelecek ek zam ne kadar olacak?

Türkiye'de emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı uzun süreden beri gündemden düşünüyor. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olması yine emeklilerin aldığı kök maaşlarda büyük bir artış yapılmaması nedeniyle milyonlarca vatandaş zor günler geçiriyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılacak ancak öncesinde intibak yasası sürprizi gelebilir. SGK uzmanı Özgür Erdoğan milyonlarca emekliliyi ferahlatacak çok önemli Bir açıklamada bulundu. SSK ve bağ-kur emeklisi olan milyonlarca kişinin uzun zamandan beri beklediği intibak yasası için düğmeye basıldı. Peki emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak zammı gelecek mi?

EMEKLİ İNTİBAK ZAMMI SON DAKİKA

2000 yılı öncesi ve sonrası emeklilerin arasındaki gelir adaletsizliği bir süredir konuşulan konular arasındaydı. Bu durumun çözüme kavuşması için Türkiye Emekliler Derneği defalarca devreye girmiş intibak yasası talebinde bulunmuştu. Şu ana kadar beklenen intibak yasası hayata geçmedi. Ancak emekliler için güzel bir sürpriz haber yolda gibi görünüyor.

Emekleyen intibak yasası ile ilgili TBMM'ye yeni bir kanun teklifi sunuldu. MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından hazırlanan kanun teklifi intibak zammı içeriyor. Emekli maaşlarına Adaletli bir düzenleme yapılması gerektiğini savunan MHP Konya milletvekili Kalaycı, bir an önce intibak düzenlemesi ile gelir adaletsizliğinin giderilmesini talep etti. Henüz intibak zammı ile ilgili tarih belli olmadı ancak mayıs ayı ortalarında TBMM'de bu konunun da görüşüleceği düşünülüyor.

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak zammı miktarı da merak ediliyor. Emekleyin intibak zammı ile ilgili şu an için kesin bir rakam yok. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun şu anda gelir adaletsizliğinin giderilmesi için en alt 8.500 TL'lik bir zam yapılması gerektiğini söyledi. SGK uzmanı, yaptığı açıklamada daha önce hükümetin bu adaletsizliği düzeltmek için intibak yasası çıkardığını ve yeniden Bunu yapabileceğini söyledi.

EMEKLİ İNTİBAK YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

İntibak zammı genellikle emekliler arasında gelir adaletsizliğinin giderilmesi için çıkarılıyor. 2000 yılı öncesi ve sonrası yasaların değişmesiyle birlikte emekliler arasında farklı maaş hesaplaması ortaya çıkmıştı. Yeni hesaplama sistemi ile emekliler daha düşük Maaş almaya başladı. Bu sebeple de bir süredir intibak yasası talep ediliyordu. Yani intibak zammı kabul edilirse 2000 yılından sonra emekli olanları kapsayacak.