Emekliler İçin Müjdeli Gelişme! Zam Tarihi Belli Oldu: SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük 10.000 TL Maaş Artışı Geliyor

SSK ve bağ-kur emeklilerine müjdeli duyuru geldi. En düşük emekli maaşı zammı için tarih belli oldu. 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı bakın ne kadar olacak…

Emekliler İçin Müjdeli Gelişme! Zam Tarihi Belli Oldu: SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük 10.000 TL Maaş Artışı Geliyor

Emekliler İçin Müjdeli Gelişme! Zam Tarihi Belli Oldu: SSK ve Bağ-Kur'da En Düşük 10.000 TL Maaş Artışı Geliyor!

SSK ve bağ-kur emekli maaş zamları Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49.25 arttı. En düşük emekli maaşına da 2500 TL'lik bir artış yapıldı ve 10.000 TL'ye yükseltildi. Emekli Bayram ikramiyesini bu yıl yapılan zam yüzde 50 olurken Ne yazık ki emekliler hala geçim sıkıntısı yaşıyor. Yakın zamanda emeklilere yönelik refah paketi açıklanacak fakat milyonlarca vatandaşın asıl beklentisi temmuz zammı oldu. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak artışlar yakından takip ediliyor. Özellikle 10.000 TL olan en düşük emekli maaşına gelecek zam vatandaşlarca merakla bekleniyor. SSK ve bağ-kur emeklisine müjdeli duyuru akşam saatlerinde geldi. Son dakika emekli maaş zammı ile ilgili yeni gelişmeler netleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşında ilk kabine toplantısının hemen ardından 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Bu açıklama ile birlikte milyonlarca emekli vatandaş da umutlanmıştı. Hem emekli maaşlarına yüksek zam beklentisi oluştu hem de emekliler yeni düzenlemelerle destek paketleri beklemeye başladı. Yılbaşında emekliye yapılan zamlar yüzde 49.25 olarak gerçekleşti ancak enflasyon karşısında kısa sürede Eridi. Şimdi ise Mayıs ayında açıklanması beklenilen refah paketi ve gündemde. Hemen ardından da emekli temmuz zammı yapılacak. İşte SSK ve bağ-kur emeklisine müjdeli haberlerinde detayları…

emekliler-icin-mujdeli-gelisme-zam-tarihi-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurda-en-dusuk-10-000-tl-maas-artisi-geliyor-1.jpg

EMEKLİ REFAH PAKETİ DETAYLARI VE TARİHİ

SSK ve bağ-kur emeklileri için müjdeli duyuruyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde yapmıştı. SSK ve bağ-kur emeklisinin refaha kavuşması için hazırlanan yeni refah paketinin Mayıs ayında açıklanacağı bildirilmişti. Peki Yeni emekli refah paketi kapsamı ne ve ne zaman çıkacak?

Emekliye özel hazırlanan yeni refah paketi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile yapılıyor. Emekli kart üzerinden yapılacak olan tüm destekler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Alınan bilgiye göre vefat paketi kapsamında emekli kartı içine belli bir para yüklenecek ve emekliler Birçok yerde nakit destekleri kullanma fırsatına sahip olacak. Yani refah paketi ile birlikte emeklilere ulaşım desteği Market desteği giyim desteği gibi desteklerim verilmesi planlanıyor. Emekli kartını yüklenecek olan miktar. Şu an belli olmadı. Ancak önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yaptığı açıklamada emekli kartı uygulamasının Mayıs ayında duyurulacağını bildirmişti. Mayıs ayı ortalarına doğru Bakanlığın özel bir basın toplantısı ile emekliye hazırlanan refah paketini açıklaması bekleniyor.

emekliler-icin-mujdeli-gelisme-zam-tarihi-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurda-en-dusuk-10-000-tl-maas-artisi-geliyor-2.jpg

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI İPUÇLARI GELDİ

Bir yandan emekliye yönelik destek çalışmaları devam ederken bir yandan da emekli temmuz zammı ile ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon zammı yüzde 25 olacak. En az yüzde 10'luk bir refah payını da eklenmesi ile beraber emekli maaş zammının yüzde 35'e yükseleceği tahmin ediliyor. 6 aylık enflasyon 3 Temmuz tarihinde kesinleşecek. Bu tarihten itibaren de emekli maaşları ile ilgili yeni düzenlemeler gün yüzüne çıkmış olacak.

emekliler-icin-mujdeli-gelisme-zam-tarihi-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurda-en-dusuk-10-000-tl-maas-artisi-geliyor-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE İLGİLİ 2 FORMÜL VAR

Emekli kök maaş zammı ile birlikte en düşük emekli maaşı zammı da merak ediliyor. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına 2 ayrı formül var. Bunlardan birincisi kök maaşlara olduğu gibi en düşük emekli maaşına da oransal zam yapılması. Bu durumda en düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye yükselecek. Diğer bir ihtimal ise en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılması. Eğer en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılırsa zam miktarı 4000 TL olacak. Bu durumda ise en düşük emekli maaşı 14.000 TL'ye yükselecek. Emekliler maaş zammını öğrenmek için temmuz ayını beklemek zorunda. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilave zaman olmayacağını açıklamıştı.