Emekli ve Asgari Ücretliye 1 Mayıs 09.30'dan Sonra TBMM Onaylı EK PARA Jesti Geldi

Emekli ve Asgari ücretli için Mayıs ayı güzel başlıyor. Sevindirici haber az önce verildi. TBMM onaylı EK PARA 1 Mayıs 09.30’dan sonra ödenecek.

Emekli ve Asgari Ücretliye 1 Mayıs 09.30'dan Sonra TBMM Onaylı EK PARA Jesti Geldi

Emekli ve Asgari Ücretliye 1 Mayıs 09.30'dan Sonra TBMM Onaylı EK PARA Jesti Geldi!

Asgari ücretli ve emekli için kritik gün. 1 Mayıs 09.30'dan itibaren Asgari ücretli ve emekliye ek para desteği TBMM onayı ile geliyor. 1 Mayıs İşçi bayramında Çalışanlar ve emekliler adeta bayram edecek. Uzun süreden beri geçim sıkıntısı yaşayan Asgari ücretli ve emeklinin yüzü nihayet gülecek. Bankalar harekete geçtiği, 1 Mayıs'a özel yeni Kredi paketi Hazırlandı. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank’a asgari ücretle emekliye özel 50.000 TL'lik kredi destek ödemesi başladı. TBMM ve Cumhurbaşkanı onayı ile verilecek düşük faizli kredi desteği için Detaylar ve şartlarda netleşti.

Türkiye son 3 yıldan bu yana büyük bir ekonomik krizin içinde. Ekonomik kriz sürecinde en çok zorluk çeken kesim ise asgari ücretliler ve emekliler oluyor. Ocak 2024 itibarıyla en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye asgari ücret ve 17 bin 2 TL'ye yükseldi. Ancak son açıklanan veriler doğrultusunda açlık sınırı Asgari ücretin üstüne çıkmış durumda. Maaşları ay sonunu getirmeye yetmeyen asgari ücretle çalışanları ise gözünü banka kredilerine çevirdi. Hem emekliler hem de asgari ücretliler nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere kredi kullanmak istiyor ancak Banka kredilerinde faiz oranları da son derece yüksek. Fakat emekliler ve asgari ücretliler için son dakika gelişmesi var. 1 Mayıs 09.30'dan itibaren TBMM onaylı ek para başlıyor.

emekli-ve-asgari-ucretliye-1-mayis-09-30dan-sonra-tbmm-onayli-ek-para-jesti-geldi-1.jpg

ZİRAAT, VAKIF VE HALKBANK DÜĞMEYE BASTI

Asgari ücretli ve emekli için Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank Düğmeye bastı. 1 Mayıs 09.30'dan itibaren sadece asgari ücretli ve emeklinin yararlanabileceği yeni Kredi paketi Hazırlandı. 50.000 TL'lik düşük faizli kredi desteği 36 ay vadeli olarak sunulacak.

Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'ın yeni Kredi paketi devlet destekli ve TBMM onaylı olarak veriliyor. 36 ay vadenin yanı sıra 3 ay ödeme erteleme, eşit taksitle ödeme, artan taksitle ödeme ya da azalan taksitle ödeme gibi seçeneklerde vatandaşı bekliyor.

emekli-ve-asgari-ucretliye-1-mayis-09-30dan-sonra-tbmm-onayli-ek-para-jesti-geldi-2.jpg

HEMEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Emekliye ve asgari ücretliye yönelik başlatılan yeni Kredi paketinin başvuruları açıldı. Ödemeleri ise 1 Mayıs 09.30 itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak. Asgari ücretliler ve emekliler, Bugünden itibaren Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank şubelerinden ya da bu bankaların mobil bankacılık ve internet bankacılığı hizmetleri aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabilir.

emekli-ve-asgari-ucretliye-1-mayis-09-30dan-sonra-tbmm-onayli-ek-para-jesti-geldi-3.jpg

EMEKLİ VEYA ASGARİ ÜCRETLİ OLMAK TEK ŞART

Kamu bankaları tarafından verilecek olan düşük faizli kredi kapsamında emekli ve Asgari ücretli olmak en önemli şart olarak öne çıkıyor. Düşük faizli kredi kullanmak isteyenler 18 yaşından büyük olmalı, düzenli gelire sahip olmalı ve bankaların Kara listesinde olmamalı. Bankalar tarafından aranan kredi puanı ise 1200 puan ve üstü oluyor.

Acil paraya sıkışan ve şartları Taşıyan emekli ve asgari ücretliler başvuru işlemlerini mobil bankacılıktan ve internet bankacılığından yapabilir. Mayıs ayı boyunca geçerli olacak yeni Kredi paketinden faydalanmak için vakit kaybetmeyin acil nakit ihtiyaçlarınızı kamu bankalarının avantajlı ihtiyaç kredisi kampanyaları ile siz de karşılayın.