Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taksim ve 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’nda kutlanması ile ilgili tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemdeki tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, Taksim Meydanı mitinge uygun değildir dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taksim ve 1 Mayıs açıklaması

Beştepe’deki programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı ile ilgili tartışmalara on noktayı koydu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’nın kapalı olması kararı ve CHP’nin Taksim Meyda’nına yürüme kararı sonrasında başlayan tartışmaları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs’a gölge düşürmeye çalışıyor’ dedi.

TAKSİM MEYDANI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda 13. Çalışma Meclisi Yemeği’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki Taksim Meydanı tartışmalarına da değindi ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda CHP’nin Taksim Meydanı’na yürüme kararı sonrası başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Taksim Meydanı’nın mitinge uygun olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘2010 yılında da Taksim’de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs’a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı’nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum.’ ifadelerini kullandı.

40 GÜZERGAH BELİRLENDİ

İstanbul’da yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları için 40 güzergah belirlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting yapmak iyi niyetli değildir. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı, STK’larımızı 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ediyorum.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-dan-taksim-ve-1-mayis-aciklamasi.jpg

CHP’DEN TAKSİM’E YÜRÜME KARARI

CHP, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’e yürüme kararı almıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, önceki gün yaptığı açıklamada vatandaşları Taksim’e davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel de ‘Biz Taksim’den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanı’nı arayarak Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi.’ ifadelerine yer vermişti.