Ankara sel felaketi yaşadı! Yollar göle döndü araçlar trafikte kaldı

Ankara’da dün akşam etkili olan kuvvetli yağış kısa sürede sele dönüştü. Başkentteki sağanak yağış sel ve su baskınlarını beraberinde getirirken yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise kapalı alanlara sığınarak yağmurun durmasını bekledi.

Ankara sel felaketi yaşadı! Yollar göle döndü araçlar trafikte kaldı

Başkent Ankara’da dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış kısa sürede sel ve su baskınlarını beraberinde getirdi. Yoğun yağış sonrası yollar göle dönerken vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığınarak yağmurun durmasını beklerken araçlar ise trafikte kaldı. Bazı araç sürücüleri yollardaki su birikintileri sebebiyle ilerlemekte güçlük çekerken ilerleyemeyen sürücüler ise araçlarını park etti. Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden peş peşe açıklamalar geldi.

ANKARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış beraberinde sel ve su baskını getirdi. Yoğun yağışın sel ve su baskınlarına neden olduğu kentte kuvvetli yağışla beraber bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştuğu görüldü. Yağış sebebiyle trafikte de aksamalar oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan Ankaralı vatandaşlar ise kapalı alanlara kaçarak yağmurun durmasını bekledi. Ankara’nın Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştuğu görüldü. Yollardaki su birikintileri sebebiyle bazı araçların ilerlemekte zorluk çektiği ve ilerleyemeyen bazı araç sürücülerinin de araçlarını park ettiği görüldü.

ankara-sel-felaketi-yasadi-yollar-gole-dondu-araclar-trafikte-kaldi.jpg

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Başkent Ankara’da etkili olan yoğun yağış sonrasında Ankara Valisi Vasip Şahin’den açıklama geldi. Vali Vasip Şahin, ‘Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.’ dedi.

ankara-sel-felaketi-yasadi-yollar-gole-dondu-araclar-trafikte-kaldi-001.jpg

ABB’DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de açıklama yaptı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren ABB, ‘Ankara’da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Başkent 153 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz.’ ifadelerine yer verdi.