3 Mayıs'ta Belli Oluyor! Emekli Maaş Zammı Detaylar Netleşti

Emekli maaşlarına zam ve refah payı son dakika. 3 Mayıs kritik gün. Zam detayları netleşiyor.

3 Mayıs'ta Belli Oluyor! Emekli Maaş Zammı Detaylar Netleşti

Emekli Temmuz zammı için son dakika gelişmesi. Kritik gün geldi. 3 Mayıs’ta bir veri daha belli olacak. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklisi için önemli olan Nisan ayı enflasyon rakamları yarın saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak. Böylece 6 aylık enflasyonda 4. Veri de netlik kazanacak. Peki tahminler neler? SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde kaç enflasyon zammı gelecek. İşte merak edilen Temmuz ayı emekli maaş zammı son dakika gelişmesi…

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zammın detayları yavaş yavaş şekilleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon verileri, zam oranlarını belirleyecek. İşte emekli maaşlarına dair beklenen zam ve refah payı hakkında tüm detaylar.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik bir döneme girilirken, 16 milyon emeklinin gözü kulağı Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelecek olan enflasyon verilerinde. Yarın açıklanacak Nisan ayı enflasyon verileri, Temmuz ayında uygulanacak olan zammın oranını netleştirecek.

ZAM VE REFAH PAYI DETAYLARI

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam, TÜİK tarafından açıklanacak Nisan ayı enflasyon verileri ile birlikte daha da belirginleşecek. Şu ana kadar elde edilen verilere göre, ilk üç ayda yüzde 15 civarında bir enflasyon oranı hesaplanmıştı. Bengü TV'de konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, şimdiye kadar açıklanan enflasyon verileri ve beklenen Nisan ayı enflasyonu ile emekli maaşlarında önemli bir artış olacağını belirtti.

3-mayista-belli-oluyor-emekli-maas-zammi-detaylar-netlesti.jpg

REFAH PAYI İLE TOPLAM ZAM ORANI

Bayram, yılın ilk yarısında beklenen yüzde 25'lik enflasyon oranına ilaveten, refah payı olarak yüzde 5 eklenmesinin beklendiğini söyledi. Bu durumda, emeklilerin maaşlarına yüzde 30 civarında bir zam yapılması öngörülüyor. Refah payının, enflasyonun maaşlara yansımasını desteklemek ve emeklilerin alım gücünü korumak amacıyla uygulandığı biliniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?

Emekli kök maaş zammı ile ilgili tahminler gelmeye devam ederken bir yandan da en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konuşuluyor. En düşük emekli maaşı zammını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklıyor. Ancak yine de enflasyon oranları göz önünde bulunduruluyor. En düşük emekli maaşına tahmin edilen enflasyon doğrultusunda zam yapılırsa Temmuz ayında 12.500 TL olacağı konuşuluyor. Ancak refah payının beklenmesi durumunda en düşük emekli maaşı 14.000 TL'ye kadar yükselebilir.