1 Mayıs’tan görüntüler! Polislere kaldırım taşı atıldı yaralılar var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane’de tansiyon yüksekti. Taksim Meydanı’na girişlerin yasaklanmasının ardından Saraçhane’de gerginlik yaşandı. Taksim’e yürümek isteyen grup, polise taşlarla saldırdı.

1 Mayıs’tan görüntüler! Polislere kaldırım taşı atıldı yaralılar var

Taksim Meydanı, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla 1 Mayıs’ta kapatıldı. İşçi Bayramı kutlamaları için İstanbul’da 40 farklı güzergah sunuldu. Ancak bariyerleri aşarak Taksim’e yürümek isteyen gruptakilerin Çevik Kuvvet ekiplerine söktükleri kaldırım taşlarıyla saldırdıkları görüldü. Saraçhane Meydanı’nda toplanan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Taşlı saldırıya uğrayan çok sayıda polisin yaralandığı öğrenildi.

POLİSE KALDIRIM TAŞI ATTILAR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde gerginliğin adresi Saraçhane Meydanı oldu. Yasak kararına rağmen Taksim Meydanı’na yürümek isteyen grup ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Gruptakiler tarafından polis ekiplerine kaldırım taşı atıldı. Olayda çok sayıda polis yaralandı.

1-mayis-tan-goruntuler-polislere-kaldirim-tasi-atildi-yaralilar-var-001.jpg

OLAY YERİNE AMBULANSLAR GELDİ

Polis ekipleri, Saraçhane’deki Bozdoğan Kemeri’nde güvenlik önlemleri aldı. Yolu bariyerlerle kapatan ekipler, Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba izin vermedi. Bölgedeki güvenlik önlemlerine destek için gelen Çevik Kuvvet ekipleri, alt geçitten Bozdoğan Kemeri’ne yürüdükleri esnada alt geçidin korkuluklarında bekleyen bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Grup, polis ekiplerine kaldırım taşı attı. Olayda çok sayıda polisin yaralandığı öğrenilirken yaralı polislerin tedavisi için olay yerine ambulanslar sevk edildi.

1-mayis-tan-goruntuler-polislere-kaldirim-tasi-atildi-yaralilar-var.jpg