Tavukçuluk sektöründe fahiş fiyat uygulayan 8 firmaya para cezası kesildi

Kırmızı etin ardından beyaz etteki fiyat artışı sonrasında Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı ve tavuk eti ihracatına kısıtlama getirdi. Bakanlık, tavukçuluk sektöründe fahiş fiyat uygulayan 8 firmaya da para cezası uyguladı.

Tavukçuluk sektöründe fahiş fiyat uygulayan 8 firmaya para cezası kesildi

Son aylarda tavuk etinde yaşanan fiyat artışı sonrasında Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve beyaz etteki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için ihracatta kısıtlama kararı aldı. Bu kapsamda tavuk eti ihracatı aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise 80 bin ton olmak üzere sınırlandırıldı. Ticaret Bakanlığı, bu uygulama ile beyaz ette fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

TAVUK ETİ İHRACATI SINIRLANDIRILDI

Kırmızı etin ardından beyaz ette de son aylarda fiyat artışları yaşanmaya başlandı. Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan fiyat artışı sonrasında Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı ve Bakanlık, fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Bakanlığın aldığı kararla kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi. Bu kapsamda tavuk eti ihracatı 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.

tavukculuk-sektorunde-fahis-fiyat-uygulayan-8-firmaya-para-cezasi-kesildi.jpg

FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN 8 FİRMAYA PARA CEZASI KESİLDİ

Sektör temsilcilerinden konuyla ilgili yapılan yorumlarda ise kırmızı et ücretini karşılayamayanların beyaz ete yöneldiği ve bu durumun da son zamanlarda yaşanan fiyat artışına etkisi olduğu belirtiliyor. Diğer yandan tavukçuluk sektöründe fahiş fiyat uyguladıkları belirlenen 8 firmaya da para cezası kesildi.