Mini EYT Paketi SON DAKİKA! 3600, 5400, 5780 ve 6000 Primle Erken Emeklilik Bileti Kesildi

EYT'yi ucundan kaçıranlar için yeni Mini EYT fırsatı geldi. Düşük prim ve yıl ile erken emeklilik imkanı bu pakette vatandaşı bekliyor.

Mini EYT Paketi SON DAKİKA! 3600, 5400, 5780 ve 6000 Primle Erken Emeklilik Bileti Kesildi

EYT yasasını kıl payı kaçıranlar için son dakika gelişmesi var. Yeni bir erken emeklilik imkanı milyonlarca kişiyi bekliyor. Mini EYT paketi ile birçok vatandaşın emeklilik hayalleri gerçeğe dönüşecek. TBMM'ye gelen son kanun teklifi milyonlara erken emeklilik kapısını yeniden açıyor. SSK'lı bağ-kur'lu 4c'li ve ev hanımları için yeni erken emeklilik fırsatları doğdu. Peki Kimler erken emeklilik hakkı kazanacak? Son dakika Mini EYT ne zaman çıkacak? Yeni erken emeklilik fırsatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde…

Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika açıklaması ile erken emeklilik fırsatlarını duyurdu. Türkiye'de vatandaşların emekli olabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. Ancak 2000 yılından sonra yapılan düzenleme ile birlikte emeklilik şartları son derece zorlayıcı hale gelmişti. Geçtiğimiz yıl EYT düzenlemesi ile birçok kişiye erken emeklilik imkanı sağlandı. Ancak EYT’yi kıl payı kaçıranlar da vardı. SGK'dan EYT'yi Kıl payı kaçıranlara da yeni müjdeli duyuru geldi. Mini EYT paketi ile milyonlarca vatandaşa erken emeklilik hakkı çıkıyor. Ev hanımları, SSK'lı çalışanlar, bağ-kurlu Çalışanlar ve 4c'li çalışanlar kapsama alındı. Peki Mini EYT paketi şartları neler? Mini EYT ne zaman çıkacak?

MİNİ EYT PAKETİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Hem ev hanımları hem de bağ-kurluları kapsayacak yeni düzenlemeler TBMM gündemine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği büyük emeklilik reformu ile birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılıyor. Erken emeklilik imkanı ev hanımlarına prim desteği ile bağ-kurlulara ise prim indirimi ile gelecek.

Yeni EYT paketi ile birlikte ev hanımlarına devletten isteğe bağlı sigorta primi desteği verilecek. İsteğe bağlı sigorta priminden faydalanmak isteyen ev hanımlarının sigorta girişi yaptırmaları istenecek. Böylece aylık primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Bağ-kurlular için ise 1800 günlük prim indirimi söz konusu. Prim eksiği nedeniyle EYT'yi kaçıran bağ-kurlulara yeni düzenleme sayesinde 5 yılı erken emeklilik fırsatı sunulacak. 7200 prim düzenlemesi olarak da bilinen düzenlemenin 1.6 milyon bağ kuruluyu kapsaması bekleniyor.

MİNİ EYT TBMM'DEN NE ZAMAN GEÇECEK?

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği Mini EYT paketinin TBMM tarihi de merak konusu. Torba yasa maddeleri ile gündeme gelen düzenlemeler meclise sunuldu. Milyonlarca vatandaşa Erken Emeklilik hakkı sağlayacak olan düzenlemelerin kurban bayramından önce mayıs ayı ortalarında kabul edileceği düşünülüyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ DE YOLDA

Milyonların beklediği diğer bir düzenleme ise kademeli emeklilik düzenlemesi. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kademeli emeklilik düzenlemesinin 10 yıl ve 12,5 yıl sigortalılık süresi ile erken emeklilik hakkı verilecek vereceği biliniyor. 8 Eylül 1999 öncesi ve sonrasına göre değişecek olan kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin detayların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı tahmin ediliyor.