İzmir’de HDP parti binasında PKK’ya bağış toplamışlar

İzmir’de HDP Parti binasında yapılan incelemede PKK'ya ait bağış sandığı bulundu. Burada toplanan bağışların PKK'ya destek amacıyla Kandil’e gönderildiği tespit edildi.

İzmir’de HDP parti binasında PKK’ya bağış toplamışlar

Kapatma davası devam eden HDP ile ilgili yeni gelişmeler var. HDP'nin Konak ve Buca ilçe binalarında PKK'nın bağış sandığı bulundu.

Terör örgütü PKK ile olan bağlantı nedeniyle hakkında kapatma davası açılan HDP’de geçtiğimiz kısımda yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. HDP'nin Konak ve Buca ilçe binalarına yapılan baskınlarda PKK'ya ait bağış sandığı bulundu.

Söz konusu soruşturmada HDP İzmir'in il eş başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca il eş başkanı Nihat Türk alınmıştı. Terör örgütüne ait çok sayıda materyalinde ele geçirildiği operasyonlarda ilçe binalarında PKK'ya ait bağış sandığının bulunması dikkat çekti.

Söz konusu bağış kutuları ile terör örgütü yandaşlarından toplanan paraların Kandil’e gönderildiği de tespit edildi. Emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.