Gelinim Mutfakta Şöbiyet tarifi! Baklavalık yufkadan nefis şöbiyet tatlısı

Hafta içi her gün ekranlara gelen sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü bölümünde yedikçe tadı damaklarda kalan nefis şöbiyet tatlısı menüde. Gelinim Mutfakta şöbiyet tarifi araştırmaları başladı.

Gelinim Mutfakta Şöbiyet tarifi! Baklavalık yufkadan nefis şöbiyet tatlısı

Bugün gelinim Mutfakta yarışmacıları yufkadan nefis ve yedikçe yediren şöbiyet tatlısını yapıyor. Ekran başındaki izleyiciler de hemen şöbiyet tarifini not etmeye ve bu tarifi denemeye başladı. Siz de baklavalık yufkadan nefis bir şöbiyet tatlısı yapmak istiyorsanız kağıt ve kalemleri hazırlayın ve bu tarifi mutlaka not edin. Hem yapımı bu kadar kolay hem de bu kadar lezzetli olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İşte şöbiyet tatlısı malzemeleri, hazırlanışı ve tarifi…

ŞÖBİYET İÇİN MALZEMELER

Şöbiyeti için;

- 20 adet baklavalık yufka

- 1 kase Antep fıstığı

- 100 gram tereyağı

Şerbeti için;

- 2 su bardağı su

- 2 su bardağı şeker

- 1 dilim limon

İrmikli iç harç için;

- 1 buçuk su bardağı süt

- 1 buçuk yemek kaşığı irmik

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya

gelinim-mutfakta-sobiyet-tarifi-baklavalik-yufkadan-nefis-sobiyet-tatlisi.jpg

ŞÖBİYET YAPILIŞI

Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlamalısınız. Şerbeti için bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini ekleyin ve ocakta 15 dakika kadar kaynatın.

Şerbetinizi ocaktan aldıktan sonra limon dilimini içinden çıkarın ve kenarda soğumaya bırakın.

Sırada irmikli iç harcı hazırlamak var. Bunun için süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve kıvam oluştuktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Şöbiyeti hazırlamak için bir tavada tereyağınızı eritin ve ilk sıcaklığının geçmesi için biraz soğutun. Tezgahın üzerine 2 kat baklavalık yufka serin ve bir fırça yardımıyla her yerini güzelce tereyağı ile yağlayın. Ardından üzerine yine 2 kat baklava yufkasından serin. Bu aşamayı yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın. Ardından yufkanızı kare şeklinde kesin. Yufka parçalarınıza bir tutam Antep fıstığı ve her birine olacak şekilde yarım çay kaşığı kadar irmikli harcınızdan ekleyin. Şöbiyetlerinizi üçgen şeklinde tek tek kapatın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsinize şöbiyetlerinizin uç kısmı birbirine değecek şekilde dizin. Bu şöbiyetlerinizin pişerken açılmasını engelleyecek. Son aşama olarak üzerine kalan tereyağınızı sürün. Şöbiyet tatlınızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak 25 dakika ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak şöbiyetlerinizin üzerine soğuk şerbeti eşit bir şekilde dökün. Tatlınızı şerbetini çekmesi için oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Tatlınız servise hazır. Afiyet olsun…