TFF seçimlerin yapılacağı tarihi resmen açıkladı

Spor gündeminde geniş yer bulmaya devam eden TFF Başkanlık seçimi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Süper Lig Kulüpleri, TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başlamıştı.

TFF seçimlerin yapılacağı tarihi resmen açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Başkanlık seçimiyle ilgili yeni açıklamalar geldi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin seçim için 18 Temmuz’u işaret etmesinin ardından Süper Lig Kulüpleri TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başlamıştı. TFF’den seçimlerin yapılacağı tarihle ilgili resmi duyurdu geldi. İşte detaylar…

TFF’DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

TFF’den yapılan açıklamada2024 Avrupa Futbol Şampiyonası tarihlerine vurgu yapıldı ve 18 Temmuz’da seçime gidileceği duyuruldu. Federasyonun yaptığı açıklamada; ‘Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü’nün 27. Maddesinin 1. Fıkrası hükmü uyarınca, her yılın 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken olağan genel kurul toplantısının; A Milli Futbol Takımının 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ile bitiş tarihi de göz önüne alınarak 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verilmiştir.’ denildi.

tff-secimlerin-yapilacagi-tarihi-resmen-acikladi.jpg

SÜPER LİG KULÜPLERİ İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

Öte yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin seçim için 18 Temmuz tarihini işaret etmesinin ardından Süper Lig Kulüpleri, TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı. Bu kapsamda oy kullanma hakkı olan delegelerin yüzde 40’ının imza vermesi durumunda 30 gün içinde seçime gidilmek zorunda. Süper Lig Kulüpleri, seçim için Temmuz ayını beklemek istemiyor ve seçimin daha önce yapılmasını talep ediyor.