Süper Lig Kulüpleri Mehmet Büyükekşi’ye karşı kazan kaldırdı! İmza topluyorlar

Spor manşetlerinin gündeminde TFF’nin 18 Temmuz için aldığı seçim kararı var. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz’da Seçimli Genel Kurula gidileceğini duyurmuştu.

Süper Lig Kulüpleri Mehmet Büyükekşi’ye karşı kazan kaldırdı! İmza topluyorlar

TFF Başkanı Büyükekşi’nin seçim tarihini duyurmasının ardından Süper Lig Kulüpleri, imza toplamaya başladı. Temmuz ayını beklemek istemeyen Kulüpler, TFF’nin olağanüstü genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı. Bir araya gelen Kulüp temsilcilerinin noter onaylı imzalarını vermeye başladıkları öğrenildi.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim tarihini duyurmuştu. Dün yaptığı açıklamada seçim tarihini kamuoyuyla paylaşan Büyükekşi, ‘Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde 2 yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile 18 Temmuz’da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu, Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik.’ dedi. TFF, 18 Temmuz 2024 tarihinde olağanüstü seçimli genel kurula gidiyor.

SÜPER LİG KULÜPLERİ İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

TFF Başkanı Büyükekşi’nin seçim tarihini açıklamasının ardından gözler 18 Temmuz tarihine çevrilirken Temmuz ayını beklemek istemeyen Süper Lig Kulüpleri ise TFF’nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı. Kulüp temsilcilerinin, Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak’ta yer alan ofisinde bir araya geldikleri ve noter onaylı imzalarını vermeye başladıkları öğrenildi. Bazı kulüp temsilcilerinin ise imzalarını bulundukları kentlerde verecekleri belirtildi.

super-lig-ekipleri-mehmet-buyukeksi-ye-kazan-kaldirdi-imza-topluyorlar.jpg

KONUYU FIFA’YA TAŞIYABİLİRLER

Spor gündeminde büyük yankı uyandıran imza toplama kararı sonrasında süreçle ilgili detaylar merak edildi. Delegelerin yüzde 40’ının noterden imzasının toplanması durumunda statüye göre TFF yönetiminin bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. TFF yönetiminin seçime gitmemesi durumunda ise oy kullanan delegelerin konuyu FIFA’ya taşıma hakkı var.