Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye Süper Kupa çağrısı

Spor manşetlerinin gündemi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa. Gözler Pazar gününe çevrilirken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten rakip takım Fenerbahçe’ye Süper Kupa çağrısı geldi.

Dursun Özbek’ten Fenerbahçe’ye Süper Kupa çağrısı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 7 Nisan 2024 Pazar günü oynanacak olan Süper Kupa maçı için Şanlıurfa’ya gitti. Maç öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özbek, rakip takım Fenerbahçe’ye de önemli çağrılarda bulundu. Fenerbahçe, Süper Kupa’ya U19 Takımı ile çıkma kararı almıştı. Özbek rakibine, ‘Süper Kupa’ya tam kadro çıkın’ dedi.

‘BİZ BURADAYIZ’

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı 7 Nisan 2024 Pazar günü Şanlıurfa’da oynanacak. Maç öncesi Şanlıurfa’ya giden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten rakip takım Fenerbahçe’ye önemli çağrılar geldi. Ezeli rakibine maça takım ile çıkın diyen Özbek, ‘Fenerbahçeli, Galatasaraylı futbolcuları bölge insanının seyretmesini çok önemsiyorum. Biz buradayız. Takımım da yarın geliyor. Umarım Fenerbahçe de gelecek. Bazı şeyler duyuyorum ama bunun pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe’nin A Takımla maça çıkması; bizim beklentimiz bu. Onun dışındaki olaylar ne Türk futboluna yakışır ne 100. Yıl Süper Kupası’na yakışır. Başka şekilde anılması, başka şekilde Türk futbol tarihine geçmesi doğru olmaz.’ dedi.

dursun-ozbek-ten-fenerbahce-ye-super-kupa-cagrisi.jpg

‘BENİM TAKIMIM SAHAYA ÇIKACAK’

Karşılaşmanın yarıda kalma ihtimaline de değinen ve bunu yorumlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ‘Bunları konuşmak doğru değil. Biz şimdi Şanlıurfa’dayız, neden? Protokol yapmışız, neden? Maç gelirinin tamamının depremzedelere bağışlanmasını söylüyoruz. Niye? Hepsinin bir anlamı var. Buradaki kardeşlerimize Fenerbahçe-Galatasaray derbisini seyrettirmenin keyfini niye yaşamayalım. İnsanların bir sefer daha oturup düşünmesi… İnanıyorum ki aklıselim galip gelecektir. Bu maç oynanması gerektiği gibi Şanlıurfa’da oynanacaktır. Bunlar teferruat. Maçın oynanması lazım. Galip gelenin kupayı alması lazım. Bunun dışında bir sürü senaryo konuşuluyor. Herkes bir şey söylüyor. Bunları doğru bulmuyorum. Benim takımım sahaya çıkacak. Umarım Fenerbahçe de tam takım çıksın ve galip gelen kupayı alsın.’ ifadelerine yer verdi.