Yeniden Refah Partisi belediye başkan adayları ile ilgili kararını verdi! Fatih Erbakan açıkladı

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken seçim öncesi siyasi partilerin ittifak, aday belirleme ve seçimle ilgili tüm hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Gözlerin çevrildiği Yeniden Refah Partisi’nden adaylarla ilgili önemli bir karar geldi.

Yeniden Refah Partisi belediye başkan adayları ile ilgili kararını verdi! Fatih Erbakan açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin ittifak kararı ile ilgili açıklama yaptı. Yeniden Refah Partisi, 31 Mart Yerel Seçimlerine Cumhur İttifakı ile mi girecek merak edilirken parti kararını verdi ve karar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından açıklandı. Erbakan, partisinin ittifak kararını 5 madde ile açıkladı. Yeniden Refah Partisi, Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarıyla seçime giriyor. İşte detaylar…

SEÇİME KENDİ ADAYLARIYLA GİRECEKLER

Yeniden Refah Partisi’nin ittifak kararı ne olacak, Cumhur İttifakı ile mi seçime girecek, kendi adaylarını mı çıkaracak tüm bu sorular siyaset gündeminin en çok tartışılan konuları arasında yer alıyordu. Konuyla ilgili partiden açıklama geldi ve karar verildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de seçime kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu. Yerel Seçimler için ittifak kapılarını kapatan Erbakan, ‘Milletimiz ve teşkilatımız ittifak yapmamızı istemiyor’ dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN İTTİFAK KARARI

Partisinin ittifak kararını 5 maddeyle açıklayan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçiminde mutabakat metinlerini ortaya koyarak temel prensiplerinden ödün vermeden Cumhur İttifakı’nın içinde yer aldıklarını hatırlattı. Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiklerini ekleyen Erbakan şöyle devam etti; ‘Tamamen milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimizi ortaya koyduk. Bunun dışında hiçbir talep ve beklenti içinde olmadık. Bu mutabakat metnimiz sayesinde de ilkelerimizin arkasında durduğumuzu ortaya koymuş olduk. Ancak aradan geçen 8-9 ay sonrasında üzülerek ifade ediyoruz ki 14 Mayıs Seçimi için mutabakat metni ile ilgili herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Hatta tam tersine mutabakat metnini tersine icra edilmiştir.’

yeniden-refah-partisi-belediye-baskan-adaylari-ile-ilgili-kararini-verdi-fatih-erbakan-acikladi.jpg

3 BÜYÜKŞEHİRDE KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAKLAR

‘Milletimiz ve teşkilatımız ittifak yapmamızı istemiyor’ diyen Erbakan, ‘Yeniden Refah Partisi olarak beka meselesi olarak görmediğimiz bir seçimde kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz. AK Parti ile 31 Mart Yerel Seçimi’nde ittifak yapmamak, Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızla çıkması hususunda karar almış bulunuyoruz. Adaylarımızı inşallah 10 Şubat’ta açıklayacağız.’ sözlerine yer verdi.