Yarış kızışıyor! İmamoğlu’ndan rakibi Kurum’a metro yanıtı

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken belediye başkan adayları arasında da yarış giderek kızışıyor. CHP’den yeniden İBB adayı olan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum arasında rekabet başladı.

Yarış kızışıyor! İmamoğlu’ndan rakibi Kurum’a metro yanıtı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugünkü açıklamalarında vaatlerini sıraladı. İstanbullulara seslenen ve vaatlerini açıklayan Kurum, rakibi İmamoğlu’na da üstü kapalı yüklendi. İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa değinen ve İstanbul’un trafik sorunu üzerine çalışmalarını bir başlıkta toplayan Kurum’un ‘5 yılda 8 kilometre metro yaptılar’ sözlerine yarıştaki rakibi İmamoğlu’ndan jet hızında yanıt geldi.

KURUM’DAN RAKİBİNE ELEŞTİRİ

Bugün gerçekleşen Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu toplantısında konuşan ve İstanbullulara vaatlerini sıralayan AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, 10 başlıkta hedeflerini açıkladı. Göreve geldikleri takdirde raylı sisteme ağırlık vereceklerini söyleyen ve tek tek projelerinden bahseden Kurum, İstanbul’un trafik çilesini de bitireceklerini belirtti. Konuşması esnasında üstü kapalı bir şekilde rakibini de eleştiren Kurum, ‘Açtık dedikleri 47,3 kilometrelik metro hattının gerçekte 8 kilometresini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi kazısı yapılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon beton döktüler.’ dedi.

yaris-kizisiyor-imamoglundan-rakibi-kuruma-metro-yaniti.jpg

İMAMOĞLU’NDEN JET HIZIYLA YANIT GELDİ

Murat Kurum’un yaptığı eleştiriye rakibi Ekrem İmamoğlu’ndan jet hızıyla yanıt geldi. CHP’den yeniden İBB adayı olan mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladığı esnada Kurum’un metro hatlarıyla ilgili eleştirilerine de yanıt verdi. Rakibinin eleştirisine Kanal İstanbul vurgulu yanıt veren İmamoğlu, ’65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız Mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların, nasıl unutkan olduğunu Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevap ile görebilirsiniz. Düne kadar savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışları biliyoruz. O yüzden çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam veya sayı.’ ifadelerini kullandı.

yaris-kizisiyor-imamoglundan-rakibi-kuruma-metro-yaniti-001.jpg